Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πολύ νωρίς για team orders…

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολύ νωρίς για team orders…

FORMULA 1

Πολύ νωρίς για team orders…

FORMULA 1

…αυτή είναι η άποψη του επικεφαλής της Lotus F1, Ερίκ Μπουγιέ, όπως εκφράστηκε μέσω της επίσημης προεπισκόπησης της βρετανικής ομάδας για το Grand Prix της Κίνας που θα λάβει χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αφορμή ήταν φυσικά όσα έγιναν στη Μαλαισία, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παρακούει τις εντολές της Red Bull Racing και τον Νίκο Ρόζμπεργκ να συμμορφώνεται με αυτές της Mercedes.

«Οι team orders είναι κομμάτι του σπορ. Υπάρχουν δύο τρόποι να λειτουργήσει μία ομάδα. Είτε να ευνοεί έναν οδηγό έχοντας σαφές καθεστώς “πρώτου” και “δεύτερου” αν στοχεύει στο να κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα των οδηγών. Μπορεί όμως να έχει ισότητα ανάμεσα στους οδηγούς της, δίνοντας τους τα ίδια μονοθέσια, τις ίδιες συνθήκες, τις ίδιες δυνατότητες. Υπάρχουν φορές που το συναίσθημα καθορίζει καταστάσεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνά η ομάδα, πως οι οδηγοί πληρώνονται για να οδηγούν για λογαριασμό της. Σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν γίνεται ένας υπάλληλος να παρακούει εντολές των αφεντικών του και να μην έχει ποινή για αυτό ή έστω να είναι υποχρεωμένος να δώσει διευκρινήσεις για τη πράξη του», δήλωσε ο Γάλλος.

Έχει όμως βρεθεί ποτέ και ο ίδιος σε θέση να πρέπει να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση;

Advertisement
Advertisement

«Ναι και αυτό συμβαίνει λόγο της αδρεναλίνης και της επιθυμίας ενός οδηγού να κερδίσει έναν αγώνα της Formula 1 αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αρχικά, θα έπρεπε να μην επιβάλλονται τόσο νωρίς στη σεζόν. Όχι όταν όλα είναι ακόμα διάπλατα ανοιχτά. Αν ένας οδηγός παρακούσει όμως τις όποιες εντολές, είναι κάτι το οποίο πρέπει να λύσεις και μάλιστα άμεσα», ξεκαθάρισε ο Μπουγιέ.[nggallery id=2316]