Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με κινητήρες Mercedes από το 2014 η Williams!

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με κινητήρες Mercedes από το 2014 η Williams!

FORMULA 1

Με κινητήρες Mercedes από το 2014 η Williams!

FORMULA 1

Αντιδρώντας στην ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τη McLaren στα τέλη του 2014 η Mercedes ανακοίνωσε την πολυετή συμφωνία της με τη Williams που θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν δραματικά τη νέα χρονιά και οι κινητήρες θα είναι πλέον 1.6lt υπερτροφοδοτούμενοι και υβριδικοί με σύστημα KERS που θα λειτουργεί συνεχώς αποδίδοντας περί των 130 PS. Άλλα 600 PS περίπου θα αποδίδει ο βενζινοκινητήρας ώστε να διατηρηθεί η συνολική απόδοση στα ίδια επίπεδα.
H συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών περιλαμβάνει εκτός από κινητήρα και υβριδικό σύστημα ενώ η Williams θα συνεχίσει να κατασκευάζει το δικό της κιβώτιο.

Η Mercedes έχει επίσης συνεργασία με την ομάδα της Force India ενώ όπως ίσως γνωρίζετε για να είναι βιώσιμη η παρουσία ενός κατασκευαστή κινητήρων στη F1 απαιτείται η συνεργασία με 3 τουλάχιστον ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Η Renault από την πλευρά της έδειχνε να ποντάρει στη συνεργασία με τη Williams και αυτή τη στιγμή έχει δυο μόνο επιβεβαιωμένες συνεργασίες για το 2014 με τις Toro Rosso και Caterham. Θα είναι έκπληξη αν δεν ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους Red Bull και Lotus.

Θυμίζουμε ότι η Honda έχει ξεκαθαρίσει πως το 2015 επιστρέφει στη F1 σε συνεργασία με τη McLaren.[nggallery id=2655]