Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καταλυτικός και φέτος ο ρόλος της Pirelli

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταλυτικός και φέτος ο ρόλος της Pirelli

FORMULA 1

Καταλυτικός και φέτος ο ρόλος της Pirelli

FORMULA 1

Η Pirelli παρουσίασε στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Μιλάνο τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν από τις έντεκα ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2013 που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πιο εμφανής αλλαγή που πιθανόν ήδη εντοπίσατε στη φωτογραφία αφορά στο χρώμα της σκληρής γόμας, το ασημί έχει δώσει τη θέση του στο πορτοκαλί για προφανείς λόγους διαχωρισμού από το άσπρο της μέσης γόμας.

Advertisement
Advertisement

Πέραν τούτου όμως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των γομών, στο σκελετό, στο σχήμα, στο βάρος αλλά και στο παράθυρο θερμοκρασιακής λειτουργίας των νέων ελαστικών. Το κίνητρο πίσω απ’ όλα αυτά είναι η διατήρηση του ενδιαφέροντος και η ένταση του θεάματος στη F1.

Όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Μάριο Τρονκέτι Προβερά πέρυσι στο τέλος της χρονιάς τόσο οι επικεφαλής των ομάδων όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον ζήτησαν από την Pirelli να ενεργήσει ώστε ν’ αυξηθεί ξανά το απρόβλεπτο στοιχείο στους αγώνες. Όπως ίσως θυμάστε πέρυσι στην αρχή της χρονιάς η απόδοση των ελαστικών της Pirelli που ήταν πολύ ευαίσθητα και με έντονες διακυμάνσεις, οδήγησε σε αγώνες απρόβλεπτους είναι χαρακτηριστικό πως είχαμε επτά διαφορετικούς νικητές σε ισάριθμους αγώνες στην αρχή.

Όπως ήταν φυσιολογικό στη συνέχεια οι οδηγοί σε συνεργασία με τους μηχανικούς βρήκαν τρόπο να βελτιστοποιήσουν την αξιοποίηση των ελαστικών, φτάσαμε έτσι στο σημείο στο φινάλε του πρωταθλήματος να μην χρειάζεται πάνω από μια αλλαγή ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά στην παρουσίαση στο Μιλάνο, ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli F1, Πωλ Χέμπερι τόνισε: «Στόχος μας είναι τα φετινά ελαστικά να μην αντέχουν πάνω από 100 με 120km ώστε να χρειάζονται τουλάχιστον 2 πιτ στοπ για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Περισσότερα εδώ
[nggallery id=1599]