Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD MUSTANG MACH-E 2022

Ford Mustang Mach-E: Η συνδεσιμότητα στο απόγειο της

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Η συνδεσιμότητα στο απόγειο της

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Ford Mustang Mach-E: Η συνδεσιμότητα στο απόγειο της

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Η νέα και πρωτοποριακή Ford Mustang Mach-E σας συνδέει με το μέλλον. Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα συστήματα συνδεσιμότητας του ηλεκτρικού pony car και υποκλινόμαστε στο νέο τεχνολογικό γίγνεσθαι…

Advertisement
Advertisement

Αλήθεια είναι πως η ηλεκτρική μορφή της Mustang Mach-E της επιτρέπει με το καλημέρα να προβάλλει ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα για την οποία πολύς λόγος γίνεται στην εποχή μας.

Χωρίς αυτή τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν θα μπορούσαν να επικοινωνούν με τον χρήστη τους πόσο μάλλον να του κάνουν όλα τα χατήρια χωρίς προσπάθεια.

Βασικός μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί το εξελιγμένο Ford SYNC 4A, το οποίο είναι ένα σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας εντός της Mach-E συνδεδεμένο με Cloud. Η συνδεσιμότητα στο Cloud επιτρέπει τον προηγμένο σχεδιασμό διαδρομών και την αναγνώριση φωνής.

Advertisement
Advertisement

Η δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων εξασφαλίζει ότι το ηλεκτρικό αιλουροειδές εξελίσσεται συνεχώς ενώ με την ασύρματη σύζευξη smartphone, τη διαχείριση φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος, την νέα οθόνη αφής 15,5” και πολλά άλλα, απογειώνει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Εν συνεχεία, τη σκυτάλη αναλαμβάνει το προηγμένο σύστημα Πλοήγησης του SYNC 4A το οποίο επίσης εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Τα δεδομένα του χάρτη του αυτοκινήτου ενημερώνονται μέσω του cloud. Η συνδεσιμότητα μέσω δικτύου cloud επιτρέπει την προβολή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, για πιο προηγμένο σχεδιασμό διαδρομής, καθώς και την πρόσβαση σε μια σειρά πρόσθετων πληροφοριών, όπως οι τελευταίες μετεωρολογικές ενημερώσεις και οι πιο βολικές δημόσιες τοποθεσίες φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής, με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης και την εκτιμώμενη απόσταση.

Advertisement

Ο ασύρματος έλεγχος είναι ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα στη νέα αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E. Έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις πρόσβαση σε λειτουργίες μέσω της οθόνης αφής 4A SYNC ή χρησιμοποιώντας εξαιρετικά απλές φωνητικές εντολές.

Advertisement

Η συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση στο smartphone και κατά συνέπεια πρόσβαση στις λειτουργίες του μέσω του SYNC 4A. Οι ασύρματες ενημερώσεις (Over-the-air updates) αποδεικνύουν πως η Mustang Mach-E είναι ένα αυτοκίνητο που προέρχεται από το μέλλον και δεν σταματά να αναβαθμίζεται αυτόματα.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως η Mustang Mach-E έχει σχεδιαστεί προκειμένου να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Οι ασφαλείς ασύρματες ενημερώσεις προσφέρουν βελτιώσεις, από την ενημέρωση του λογισμικού SYNC 4A, μέχρι αναβαθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα, την ικανότητα και την διαχείριση του οχήματος.

Advertisement

Οι περισσότερες από αυτές τις ενημερώσεις εγκαθίστανται αυτόματα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που συνδέεται στο Cloud. Μεγαλύτερες ενημερώσεις μπορούν να εγκατασταθούν μέσω Wi-Fi ανά πάσα στιγμή.

Τώρα, η εφαρμογή FordPass επιτρέπει μέσω του smartphone να εντοπίσεις τη Mach-E, να την κλειδώσεις ή να την ξεκλειδώσεις από απόσταση, να προγραμματίσεις την φόρτιση της, την επιθυμητή θερμοκρασία του εσωτερικού της καμπίνας, να παρακολουθείς την πίεση των ελαστικών και να λαμβάνεις σημαντικές ειδοποιήσεις για την κατάσταση του οχήματος. Πως αλλιώς θα μπορούσες ποτέ να κάνεις κάτι τέτοιο;

Τώρα βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να προγραμματίζεις διαδρομές με το τηλέφωνό σου και στη συνέχεια να τις μοιράζεσαι με τη Mustang. Με άλλα λόγια, επιλέγοντας τον προορισμό μπορείς να σχεδιάζεις αυτόματα τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ειδικά για την Mach-E, η λειτουργία «Intelligent Range» εμφανίζει τα επίπεδα φόρτισης, την υπολειπόμενη απόσταση οδήγησης καθώς επίσης και τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης καθ’ οδόν. Η δωρεάν πρόσβαση στο FordPass Charging Network, με εκπτώσεις στους σταθμούς φόρτισης NewMotion και IONITY δίνει εκ νέου νόημα στις ηλεκτρικές μετακινήσεις.

Μάθε εδώ πώς να χρησιμοποιήσεις το SYNC 4A | Mustang Mach-E:

Last but not least η αναβαθμισμένη ελκτική ικανότητα της Mustang Mach-E. Η αύξηση αφορά όλες τις εκδόσεις με την μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας (98kWh), πλην της GT, από 750kg στα 1.000kg. Πολύ σημαντικό αυτό από όποια πλευρά και να το εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford Mustang Mach-E ακόμα καλύτερη!
Πως φορτίζει η νέα Ford Mustang Mach-E;
Ford Mustang Mach-E: Ο «μύθος» αναγεννιέται