Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Σπορ επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις για το νέο Ford Fiesta ST

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις για το νέο Ford Fiesta ST

FORD 2022

Σπορ επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις για το νέο Ford Fiesta ST

FORD 2022

Η βολίδα της Ford, ο διακαής πόθος, το νέο Fiesta ST, συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της εταιρίας προσφέροντας απλόχερα την απόλαυση της καθαρόαιμης σπορ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του πολύκροτου ST ακολουθεί την γενικότερη ανανέωση του Fiesta αλλά με εξειδικευμένες επεμβάσεις προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τον καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα.

Η νέα εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει πιο επιθετική εμπρός όψη με άνω και κάτω μάσκες κυψελοειδούς σχεδίασης, δίπλα σε μεγάλους κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς.

Η άνω μάσκα και οι πλαϊνοί αεραγωγοί του Fiesta ST έχουν φινίρισμα Chrystaline Grey, ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή οροφής και ο πίσω διαχύτης βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών ή οι προαιρετικές των 18 ιντσών έχουν σκούρο μαύρο φινίρισμα Magnetite, ενώ η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει τώρα το νέο και τολμηρό χρωματισμό ST Mean Green.

Αυτό δηλαδή που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τα προϊόντα της Ford Performane που αναλαμβάνει να μυήσει τους οδηγούς στο μαγικό κόσμο των αγώνων και της αδρεναλίνης.

Advertisement

Τα νέα καθίσματα της Ford Performance έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν ακόμα καλύτερη στήριξη στους οδηγούς κατά τη σπορ οδήγηση, αλλά και άνεση στο δρόμο. Το ενσωματωμένο προσκέφαλο και η δυνατότητα ρύθμισης σε 14 κατευθύνσεις βοηθά στην ανεύρεση της τέλειας θέσης οδήγησης.

Advertisement

Οι στάνταρ προβολείς LED ενσωματώνουν LED δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας LED για βέλτιστη ορατότητα. Οι προηγμένοι προβολείς Matrix LED διαθέτουν τεχνολογίες μέσω των οποίων προσαρμόζουν τις δέσμες τους ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας έτσι ώστε να κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή ανάλογα με τις συνθήκες και χωρίς να τυφλώνουν τους απέναντι οδηγούς.

Ο πίνακας οργάνων είναι μία οθόνη ΤFT 12,3 ιντσών η οποία είναι πλήρως προσαρμοζόμενη. Σ’ αυτή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το περιεχόμενο και να θέσει προτεραιότητες στην απεικόνιση πληροφοριών, όπως και στις ειδοποιήσεις πλοήγησης. Η οθόνη περιλαμβάνει θεματικές ενδείξεις που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα Drive Modes, καθώς και μία ανεξάρτητη περιοχή για πληροφορίες υψηλής προτεραιότητας όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

Advertisement

Ο turbo κινητήρας 1.5L EcoBoost προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 230 km/h, αποδίδοντας ισχύ 200 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή αυξημένη από 290 Nm σε 320 Nm, από τις 1.600 μέχρι τις 4.000 σ.α.λ.

Τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων της Ford που κατασκευάζονται μέσω ψυχρής μορφοποίησης συνδυάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Tenneco και επιτρέπουν στο Fiesta ST ταχύτατες εισόδους στις στροφές και άριστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος, ενώ ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Quaife εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση και ευελιξία στις στροφές. Το χαμόγελο του οδηγού είναι εξασφαλισμένο…

Εκτός από τα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το νέο Fiesta ST διαθέτει επιπλέον το Track, αντί του Eco του νέου Fiesta, το οποίο απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ρυθμίζει το ESC για μεγαλύτερες δυνατότητες στην απαιτητική οδήγηση στην πίστα.

Εννοείται πως το νέο Fiesta ST διαθέτει επίσης και μία πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών αλλά και την υποβοήθηση του οδηγού.

Το νέο “όπλο” της Ford είναι εδώ και εντυπωσιάζει εκ νέου με τις δυνατότητές του, τώρα που τα περισσότερα αυτοκίνητα τριγύρω ξεχνούν τις οδηγικές συγκινήσεις. Με άκρως οδηγοκεντρικό πρόσημο και ανόθευτη σπορ αίσθηση, το Fiesta ST σε προκαλεί πάλι να ζήσεις απίστευτες στιγμές πίσω από το ακριβέστατο τιμόνι του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό
Ford Fiesta ST: Η top έκφραση της σπορ απόλαυσης
Ford Fiesta ST: Έκρηξη αδρεναλίνης και οδηγικής απόλαυσης