Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Νέο Ford Fiesta: Η επιτομή της ασφάλειας

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Fiesta: Η επιτομή της ασφάλειας

FORD 2022

Νέο Ford Fiesta: Η επιτομή της ασφάλειας

FORD 2022

Τεχνολογικός εξοπλισμός που θα ζήλευε πραγματικά ένα μεγαλύτερο και ακριβότερο αυτοκίνητο φωλιάζει πλέον στα σωθικά του νέου Ford Fiesta.

Advertisement
Advertisement

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα λιγότερο, από μια έμπειρη και σοβαρή εταιρία που πρωτίστως σέβεται τον εαυτό της και κυρίως τον πελάτη.

Η Ford δικαίως έχει χτίσει μακρά παράδοση στην κατασκευή ολοκληρωμένων supermini. Τρανή απόδειξη η τελευταία και πιο σύγχρονη γενιά του επιτυχημένου Fiesta.

Εφοδιασμένο με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, το νέο Fiesta είναι ιδανικά προετοιμασμένο για έξυπνες και συνδεδεμένες οδηγικές εμπειρίες, με τα συστήματα Wrong-Way Alert και Local Hazard Information να κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο μοντέλο αποτελώντας μέρος της σειράς προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης της οδήγησης της Ford.

Advertisement
Advertisement

Η λειτουργία Wrong Way Alert βασίζεται στην αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων (Traffic Sign Recognition), η οποία χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων τοποθετημένη εμπρός στο παρμπρίζ που σαρώνει το περιβάλλον για απαγορευτικές πινακίδες – καθώς αντλεί βοήθεια και από το σύστημα πλοήγησης – ώστε να ειδοποιήσει εγκαίρως τον οδηγό για την παρουσία τους και ότι εισέρχεται σε αυτοκινητόδρομο ενάντια στην επιτρεπόμενη κατεύθυνση οδήγησης.

Ύστερα από το λανσάρισμα της τεχνολογίας Local Hazard Information στα υπόλοιπα επιβατικά οχήματα Ford, πλέον η νέα αυτή τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη και στο Νέο Ford Fiesta και θα προσφέρεται ως βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις με λειτουργία πλοήγησης.

Advertisement

Tα νέα μοντέλα Fiesta που εφοδιάζονται με SYNC 3 διαθέτουν πλέον το σύστημα Rear Occupant Alert, το οποίο υπενθυμίζει στους οδηγούς εάν οι πίσω πόρτες είναι ανοιχτές κατά την εκκίνηση του οχήματος καθώς επίσης και την υπενθύμιση ελέγχου των πίσω καθισμάτων για τυχόν κατοικίδια ή επιβαίνοντες μέσα στο αυτοκίνητο κατά την απομάκρυνσή τους από το όχημα.

Advertisement

Εναρμονισμένο με τα αυστηρά πανευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων, το νέο Ford Fiesta διατίθεται πλέον σε όλες τις παραλλαγές του, πλην των εκδόσεων ST, αποκλειστικά με την ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV 48-volt με τον κινητήρα 1.0L Ecoboost σε εκδόσεις με απόδοση 125PS και αυτόματο Powershift κιβώτιο 7 σχέσεων ή μηχανικό 6 σχέσεων, ή 155PS με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην οδηγική απόλαυση.

Στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας βρίσκεται το νέο Fiesta ST, στο οποίο ο 3κύλινδρος κινητήρας 1.5L EcoBoost αποδίδει πλέον ροπή 320 Nm από τις 1.600 έως και τις 4.000 σ.α.λ., (+10% από το προηγούμενο μοντέλο), και μέγιστη ισχύ 200 PS που σε συνδυασμό εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 230 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Επιλογές λοιπόν για όλα τα βαλάντια και κυριολεκτικά όλα τα γούστα, μέσα από μια πληρέστατη γκάμα, όπως είναι αυτή του νέου Ford Fiesta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και διασύνδεσης
Ford Fiesta: Δυναμικός χαρακτήρας με υβριδική τεχνολογία
Μια γρήγορη περιήγηση του νέου Ford Fiesta (video)