Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Fiesta: Σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και διασύνδεσης

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Fiesta: Σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και διασύνδεσης

FORD 2022

Ford Fiesta: Σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και διασύνδεσης

FORD 2022

Το νέο Ford Fiesta συνδυάζει την μοναδική οδηγική απόλαυση και τις δυναμικές επιδόσεις με ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και πληθωρικό πακέτο τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και προηγμένων δυνατοτήτων συνδεσιμότητας.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας συμπληρώσει δεκαετίες ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Ford αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς, το Fiesta συνεχίζει και στη νέα γενιά του να αποτελεί μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση αυτοκινήτου, εκεί που συνδυάζονται ιδανικά η οδηγική ευχαρίστηση και ο σπορ χαρακτήρας με την ποιότητα και την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει ένα super mini της σύγχρονης εποχής.

Για το ανανεωμένο Fiesta η Ford φρόντισε ώστε να το εφοδιάσει με νέες και καινοτόμες τεχνολογίες στους κινητήρες, ενσωματώνοντας το ήπια υβριδικό σύστημα EcoBoost Hybrid. Ένα σύστημα που βελτιώνει σημαντικά την λειτουργία και την απόδοση του κινητήρα την ίδια στιγμή που επιτυγχάνει πολύ χαμηλότερες τιμές στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας όμως να το διατηρήσει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της κατηγορίας του, η Ford φρόντισε να το εφοδιάσει με μία σειρά νέων τεχνολογιών για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Ενώ δημιούργησε και ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον στο σαλόνι, με νέες δυνατότητες διασύνδεσης έτσι ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει τις πιο εξελιγμένες παροχές στους επιβάτες του και να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον άνεσης και ψυχαγωγίας στις καθημερινές μετακινήσεις.

Η καινοτόμα τεχνολογική προσέγγιση στο νέο Fiesta ξεκινά από το αμάξωμα, και τα νέα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι τεχνολογίας LED στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Οι προηγμένοι προβολείς με τεχνολογία Matrix LED προσαρμόζουν τις δέσμες τους ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης, ενώ υπάρχουν λειτουργίες όπως η Manoeuvring Light ή Bad Weather Light, ο οποίες προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις μανούβρες που κάνει το όχημα.

Advertisement

Υπάρχει επίσης η λειτουργία Glare Fee High Beam, η οποία βασίζεται στα δεδομένα που μεταδίδει μία κάμερα τοποθετημένη μπροστά και ανιχνεύει τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και δημιουργεί ένα ειδικό μοτίβο στην δέσμη του Fiesta έτσι ώστε να μην υπάρχει ενόχληση στους απέναντι οδηγούς.

Advertisement

Αυτό επιτρέπει την αυξημένη χρήση της μεγάλης σκάλας, μεγιστοποιώντας την ορατότητα κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των άλλων οχημάτων στον δρόμο.

Στο σαλόνι, η Ford δημιούργησε ένα μοντέρνο και ποιοτικό αυτοκίνητο, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πρακτικότητά του, τους μεγάλους χώρους και την κορυφαία αίσθηση ποιότητας που χαρακτηρίζει τα υλικά που χρησιμοποιούνται τόσο στο ταμπλό όσο και στα πολύ άνετα καθίσματα.

Advertisement

Στο νέο Fiesta υπάρχει ένας εξελιγμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών με τις πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης, τα όμορφα γραφικά και την πληθώρα πληροφοριών που παρέχει στον οδηγό από τις ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης μέχρι την επιλογή που έχει γίνει στο εκάστοτε Drive Mode.

Στα συστήματα υποβοήθησης, το Ford Fiesta αποτελεί την κορύφωση της κατηγορίας του, περιλαμβάνοντας στοιχεία, όπως το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed Sign Recognition, το οποίο κρατά σταθερή απόσταση ασφαλείας από το εμπρός όχημα, και μπορεί αυτόματα να φρενάρει ή να εκκινήσει και πάλι το αυτοκίνητο σε αστικές συνθήκες κίνησης.

Υπάρχει επίσης το σύστημα Active Park Assist που βρίσκει τους κατάλληλους χώρους για παρκάρισμα, και βοηθά τον οδηγό να τοποθετήσει το αυτοκίνητο χωρίς να κινεί το τιμόνι. Διατίθενται επίσης τα Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert και Active Braking, Lane-Keeping Aid και Pre-Collision Assist με Active Braking τα οποία αποτρέπουν το ενδεχόμενο σύγκρουσης με άλλα οχήματα.

Στο νέο Fiesta διατίθεται και η λειτουργία Wrong Way Alert, το οποίο χρησιμοποιεί την κάμερα το παρμπρίζ και ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παραβιάσει τις απαγορευτικές πινακίδες εισόδου στον αυτοκινητόδρομο.

Το νέο Ford Fiesta διαθέτει μία πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών συνδεσιμότητας έτσι ώστε να κάνει πιο άνετη την ζωή του οδηγού και των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο. Υπάρχει στάνταρ FordPass Connet μόντεμ το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση και το Live Traffic με Local Hazard Information που ειδοποιεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για κινδύνους εμπρός τους.

Το εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας SYNC3 διαθέτει ένα πλήθος δυνατοτήτων, όπως οι φωνητικές εντολές, ο έλεγχος του ηχοσυστήματος και του συστήματος πλοήγησης και η συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Το σύστημα υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8” που ελέγχεται με απλές κινήσεις των δακτύλων (pinch & swipe) ενώ μπορεί να προβάλλει μία εικόνα 180 μοιρών από την προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας.

Στο νέο Fiesta, στις εκδόσεις που εφοδιάζονται με το σύστημα SYNC 3, διατίθεται και το Rear Occupant Alert, το οποίο υπενθυμίζει στον οδηγό να μην απομακρυνθεί από το όχημα χωρίς να ελέγξει τα πίσω καθίσματα για το αν υπάρχουν παιδιά ή ζώα.

Ενώ στα στοιχεία που προσδίδουν ένα premium χαρακτήρα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε το εξαιρετικό ηχοσύστημα B&O με δέκα ηχεία, ειδικό ενισχυτή 575 Watt και ενσωματωμένο subwoofer, το οποίο προσφέρει μία μοναδική ακουστική εμπειρία στον οδηγό και τους επιβάτες ενός νέου Fiesta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση και για το Ford Fiesta
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο Ford Fiesta
Ford Fiesta ST: Έκρηξη αδρεναλίνης και οδηγικής απόλαυσης