Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Fiesta: Δυναμικός χαρακτήρας με υβριδική τεχνολογία

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Fiesta: Δυναμικός χαρακτήρας με υβριδική τεχνολογία

FORD 2022

Ford Fiesta: Δυναμικός χαρακτήρας με υβριδική τεχνολογία

FORD 2022

Η Ford ανανεώνει το Fiesta προσθέτοντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες διασύνδεσης και σύγχρονη υβριδική τεχνολογία διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό σπορτίφ χαρακτήρα του που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Το Fiesta υπήρξε ανέκαθεν μία μοναδική περίπτωση στην κατηγορία των supermini όντας ένα αυτοκίνητο που πάντα διακρινόταν για την οδική του συμπεριφορά και την πρόθεση της Ford να προσθέσει τα σπορ γονίδια της μάρκας ακόμα και στα καθημερινά της αυτοκίνητα.

Στη νέα του γενιά, το δημοφιλές μοντέλο της εταιρίας παραμένει πιστό σ’ αυτή την μοναδική παράδοση αλλά πλέον έρχεται με ένα πολύ σύγχρονο πακέτο εξοπλισμού για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, μία πιο δυναμική εμφάνιση και νέους κινητήρες οι οποίοι όλοι πλέον ενσωματώνουν το ήπιο υβριδικό σύστημα EcoBoost Hybrid για καλύτερη απόδοση, βελτιωμένες επιδόσεις και μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Fiesta ξεχωρίζει αμέσως από την ανανεωμένη σχεδίαση του αμαξώματος που είναι ακόμα πιο δυναμική και με έντονη προσωπικότητα. Το Fiesta παραμένει ένα από τα πιο φρέσκα και ξεχωριστά αυτοκίνητα της κατηγορίας του, προσφέροντας στον καταναλωτή μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων σε τρίθυρα και πεντάθυρα αμαξώματα, έτσι ώστε ο καθένας να βρει το στιλ που του ταιριάζει.

Από τα στοιχεία που τονίζουν την φρέσκια και ταυτόχρονα τεχνολογικά προηγμένη παρουσία του νέου Fiesta είναι τα φώτα τεχνολογίας LED τα οποία είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και διαθέτουν τεχνολογία Glare-Free High Beam για καλύτερη ορατότητα τη νύχτα δίχως να ενοχλεί τα απέναντι οχήματα.

Advertisement

Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός τονίζει ακόμα περισσότερο την ξεχωριστή προσωπικότητα του Fiesta, με την πιο έντονη μάσκα και τις διαφορετικές γρίλιες να προσδίδουν δυναμισμό και σπορ χαρακτήρα.

Την τολμηρή αισθητική του νέου Fiesta έρχονται να ολοκληρώσουν επτά καινούργια σχέδια στις ζάντες αλουμινίου, καθώς και τρεις νέοι χρωματισμοί, οι Boundless Blue και Beautiful Berry και το Mean Green για την κορυφαία σπορ έκδοση ST.

Advertisement

Στο νέο Fiesta γίνεται ξεκάθαρη η έμφαση που δίνει η Ford στην υβριδική τεχνολογία, με όλες τις εκδόσεις του να έχουν ενσωματώσει το ήπιο υβριδικό σύστημα Ecoboost Hybrid των 48V.

Aυτό αποτελείται από μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) η οποία βρίσκεται στην θέση του στάνταρ εναλλάκτη και επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας από το φρενάρισμα και την αποθήκευσή της σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V.

Advertisement

To σύστημα αυτό λειτουργεί σε διαρκή συνεργασία με τον κινητήρα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας την ενέργεια που έχει αποθηκευτεί κατά την διάρκεια της κίνησης για την προσθήκη έξτρα ροπής στην επιτάχυνση ή για την λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων.

Αυτό το εξελιγμένο σύστημα μπορεί να επανεκκινεί τον κινητήρα σε μόλις 350 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάτι που επιτρέπει στον κινητήρα να απενεργοποιείται ακόμα και όταν το αυτοκίνητο ρολάρει για να σταματήσει σε ταχύτητες κάτω των 25 χλμ/ώρα, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία σε καύσιμο.

Ο κινητήρας 1.0L EcoBoost Hybrid του νέου Fiesta διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 125 και 155 ίππων, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η κατανάλωση καυσίμου είναι από 4,9 l/100 km και οι εκπομπές CO2 από 111 g/km (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP).

Με βάση τις μετρήσεις της Ford, οι υβριδικές εκδόσεις του Fiesta εξασφαλίζουν μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά 10% στην κίνηση μέσα στην πόλη σε σύγκριση με τις εκδόσεις που χρησιμοποιούν έναν συμβατικό, μη υβριδικό κινητήρα 1.0 Εcoboost.

Η έκδοση με τον κινητήρα Ecoboost Hybrid των 125 ίππων συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο προσφέρει πολύ ομαλές αλλαγές και μία νέα εμπειρία οδήγησης.

Το κιβώτιο με την ονομασία Powershift εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία σε αστικές συνθήκες κίνησης ενώ αυξάνει και την οδηγική απόλαυση καθώς επιτρέπει ακαριαίες αλλαγές σχέσεων, ακόμα και τριών μαζί, για ακόμα πιο δυναμικές επιταχύνσεις και πιο ασφαλή οδήγηση.

Η κορυφαία οδηγική απόλαυση με ένα νέο Fiesta ολοκληρώνεται με την παρουσία τριών προφίλ οδήγησης, Normal, Eco και Sport, τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να ρυθμίζει την απόκριση του κινητήρα, την λειτουργία του συστήματος ESC και του αντίστοιχου συστήματος πρόσφυσης και την ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

Όλα αυτά προσθέτουν έναν ασύγκριτο οδηγικό χαρακτήρα στο νέο Fiesta καθιστώντας το και πάλι την απόλυτη επιλογή για όσους εκτός από την πρακτικότητα και την ποιότητα ενός supermini θέλουν να απολαμβάνουν και μοναδικές εμπειρίες από την οδήγησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια γρήγορη περιήγηση του νέου Ford Fiesta (video)
Αυτές είναι οι τιμές του νέου Ford Fiesta στην Ελλάδα
Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό