Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Mustang Mach-E: Πληθώρα εκδόσεων και πλούσιος εξοπλισμός

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Πληθώρα εκδόσεων και πλούσιος εξοπλισμός

FORD 2021-1

Ford Mustang Mach-E: Πληθώρα εκδόσεων και πλούσιος εξοπλισμός

FORD 2021-1

Η Ford φέρνει το όνομα Mustang στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, συνδέοντας ιδανικά το ένδοξο σπορ παρελθόν της με τα νέα δεδομένα ενός σύγχρονου οικολογικού crossover με την μοναδική αίσθηση και τις τες επιδόσεις που προσαπίστευφέρει στην οδήγηση η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Με την ισχύ ενός ενεργειακά αποδοτικού και με άμεση απόκριση ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το πρώτο SUV μοντέλο της οικογένειας Mustang προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις: η πρώτη διαθέτει πίσω κίνηση και ένα ηλεκτροκινητήρα και η δεύτερη τετρακίνηση με δύο μοτέρ που εξασφαλίζουν επιδόσεις υπεραυτοκινήτου και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Οι εκδόσεις με τη μικρή και μεγάλη μπαταρία (standard-range και extended-range, αντίστοιχα) μηδενίζουν το άγχος της αυτονομίας προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 610 km (μικτός κύκλος) σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας γίνεται γρήγορα και απλά. Η Ford προσφέρει στους αγοραστές της νέας Mustang Mach-E έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση. Διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες.

Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang.

Οι ειδικές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές δοκούς, σύστημα διεύθυνσης και σύστημα μετάδοσης έχουν προσαρμοστεί τόσο για τους στενότερους και με περισσότερες στροφές Ευρωπαϊκούς δρόμους, όσο και για τα υψηλότερα όρια ταχύτητας που ισχύουν στη γηραιά ήπειρο.

Advertisement

Η νέα Ford Mustang Mach-E είναι πλέον διαθέσιμη στο Ford Marketplace. Στο Ford Marketplace μπορείτε να βρείτε το αυτοκίνητο των ονείρων σας και με λίγα μόνο κλικ να το κρατήσετε on-line. Μπορείτε παράλληλα να επιλέξετε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ford που σας ταιριάζει ή και να ανταλλάξετε το παλαιό σας αυτοκίνητο. Εύκολα και γρήγορα.

Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75kWh, ή Extended Range (ER) 98kWh. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση FordProtect για να απολαμβάνετε πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Αναλυτικά, οι εκδόσεις οι τιμές και ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας Mustang Mach-E στην Ελλάδα είναι οι εξής:

RWD, 75kWh, 269PS, 430Νm 470 km: από 57.587€ (51.587€ με επιδότηση)
RWD, 98kWh, 294PS, 430Nm 610 km: από  62.959 €
AWD, 75kWh, 269PS, 580Nm 410 km: από  63.474 €
AWD, 98kWh, 351PS, 580Nm 540 km: από 68.712 €

Ιδιαίτερα πλούσια και με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού είναι και ο εξοπλισμός με τον οποίο εφοδιάζονται όλες οι εκδόσεις της νέας ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

✓ Ζάντες ελαφρού κράματος 18″ με θερινά ελαστικά (225/60R18 100V)

✓ Προβολείς LED με ανακλαστήρα

✓ Αυτόματοι προβολείς και αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας (AHB)

✓ Χαρακτηριστικά πίσω φώτα LED (φρένων/πορείας/φλας)

✓ Frunk – Επιπρόσθετος αποθηκευτικός χώρος εμπρός (81L) με αναπτυσσόμενο καπό

✓ E-Latch – Κλείδωμα πλαϊνών θυρών χωρίς κλασσικές χειρολαβές

✓ Παθητικό σύστημα εισόδου και εκκίνησης μέσω κινητού τηλεφώνου (PaaK), περιλαμβάνει πληκτρολόγιο αφής στην κολώνα B, 7-ψήφιος κωδικός πρόσβασης

✓ Tire Pressure Monitoring System (TPMS) – Σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (433 Mhz)

– B&O Ηχοσύστημα 10 ηχείων (560W)

✓ Dual-zone Electronic Automatic Temperature Control (DEATC) – Αυτόματο ηλεκτρονικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού

✓ Θερμαινόμενο τιμόνι από τεχνητό δέρμα Sensico

✓ Ασύρματη επαγωγική φόρτιση συσκευών

✓ Θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, Metal Grey ραφή

✓ Οδήγηση μόνο με ένα πεντάλ

✓ Brake Coach για αξιοποίηση της αναγεννητικής πέδησης και Eco Coach για υπόδειξη οικονομικής οδήγησης

✓ Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Traction Control (ETC) και σύστημα ελέγχου ευστάθειας Stability Control (ESC)

✓ Ford MyKey 2 – Σύστημα παραμετροποίησης ρυθμίσεων του αυτοκινήτου ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιείται

✓ Εξωτερικό ακουστικό σύστημα προειδοποίησης για τους πεζούς– Audible Vehicle Alert System (AVAS)

✓ e-Call – Κλήση έκτακτης ανάγκης

Pre-Collision Assist Intersection (PCAi) 3 – Υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης τρίτης γενιάς με συνδυασμό ραντάρ και κάμερας, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης Collision Mitigation δεύτερης γενιάς, προειδοποίηση για σύγκρουση εμπρός Forward Collision Warning (FCW), δυναμική υποστήριξη των φρένων Dynamic Brake Support (DBS), σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Automated Emergency Braking (AEB), DA/DI (Distance Alert/Distance Indication), προειδοποίηση και ένδειξη απόστασης Distance Alert (DA) και Distance Indication (DI), και υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής Evasive Steer Assist (ESA)

✓ Ford Co-Pilot 360 – Σύστημα υποβοήθησης του οδηγού

✓ ACC με Stop&Go – Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας Adaptive Cruise Control (ACC) με αυτόματη ακινητοποίηση και επανεκκίνηση, υποβοήθηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist (TJA) και υποβοήθηση διατήρησης στο κέντρο της λωρίδας Lane Centering Assist (LCA)

✓ Δυναμική υποβοήθηση των φρένων με την όπισθεν

✓ Intelligent Speed Assist (ISA) – Έξυπνη υποβοήθηση ελέγχου της ταχύτητας

✓ Blind Spot Information System (BLIS) – Επιτήρηση τυφλών σημείων με προειδοποίηση για διερχόμενο όχημα Cross Traffic Alert (CTA)

✓ Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid (LKA) – Προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας

✓ Driver Alert (DAC) – Έλεγχος επαγρύπνησης του οδηγού

✓ Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2″ και ψηφιακή κεντρική οθόνη αφής 15,5″ (με δυνατότητα διαμόρφωσης και ασύρματης ενημέρωσης Over-the-Air (OTA))

✓ Ford SYNC4 τέταρτης γενιάς

✓ Χρήση τηλεφώνου ως κλειδί (PAAK)

✓ Ενσωματωμένο modem – Περιλαμβάνει υπηρεσίες προστασίας κλεμμένου αυτοκινήτου (μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Vaughn Gittin Jr. με τη Ford Mustang Mach-E 1400 driftάρει στα Φερόε (+video)
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS
Οδηγούμε τη Ford Mustang Mach-E GT στην Κροατία