Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Mustang Mach-E GT: Η fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: Η fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης

FORD 2021-1

Ford Mustang Mach-E GT: Η fun to drive πλευρά της ηλεκτροκίνησης

FORD 2021-1

Με την κορυφαία έκδοση GT των 487 ίππων η Ford και η Mustang Mach-E αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ένα απόλυτα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο για κορυφαίες επιδόσεις και υψηλού επιπέδου οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αναμενόμενο ότι μετά την παρουσίαση των πιο “απλών” εκδόσεων της Mustang Mach-E, η Ford θα ετοίμαζε και κάτι πιο σπέσιαλ. Μία ηλεκτρική πρόταση για ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο, το οποίο θα διέθετε απίστευτες επιδόσεις και καθαρόαιμα σπορ χαρακτηριστικά, ταιριασμένα με τις μοναδικές ιδιότητες που έχει η ηλεκτροκίνηση στο πως αποδίδει την ισχύ των κινητήρων.

Με την Mach-E GT η Ford αποκτά το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής που διέθεσε ποτέ στην Ευρώπη εξασφαλίζοντας και κάποιες μοναδικές επιδόσεις, όπως το 0-100 χλμ/ώρα που γίνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Αυτό και μόνο την καθιστά και το πιο γρήγορο πενταθέσιο μοντέλο της Ford που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ευρώπη.

Για την κίνησή της φροντίζουν δύο εξελιγμένοι ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στους 487 ίππους και 860 Nm ροπής, σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο κινητήρες συνεργάζονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η σχεδίαση του συστήματος έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνεται προοδευτικά η ισχύς που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, καθώς ο οδηγός αλλάζει προγράμματα οδήγησης, μεταξύ των Whisper, Active και Untamed.

Στην Mach-E GT υπάρχει και ένα επιπλέον πρόγραμμα, το Untamed Plus το οποίο έχει σχεδιαστεί για καθαρόαιμη σπορ οδήγηση και μέσα στην πίστα, με την ρύθμιση των συστημάτων ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας να είναι πιο “ελεύθερη” έτσι ώστε να επιτρέπεται μία καθαρά σπορ εμπειρία.

Advertisement

Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη), η Mustang Mach-E GT επιτρέπει επίσης στους λάτρεις της οδήγησης να ασπαστούν την αμιγή ηλεκτροκίνηση με αυτοπεποίθηση, προσφέροντας αυτονομία 500 km (κατά WLTP) μέχρι την επόμενη φόρτιση, παρά τις πρωτοφανείς επιδόσεις.

Advertisement

Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά.

Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide είναι ειδικά ρυθμισμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους και τις προσδοκίες των οδηγών της γηραιάς ηπείρου. Το σύστημα ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ για να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες και να μπορούν να προσαρμόζουν ομαλά το χαρακτήρα του οχήματος σύμφωνα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης.

Advertisement

Τα λάστιχα και τα φρένα είναι αποκλειστικά φτιαγμένα για αυτή την έκδοση. Για τα πρώτα η Ford ήρθε σε συνεργασία με την Pirelli η οποία δημιούργησε ελαστικά διαστάσεων 245/45R20 με ειδική χάραξη και εξελιγμένο πέλμα, παρέχοντας κορυφαία πρόσφυση κατά την σπορ οδήγηση.

Τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo με τα οποία εφοδιάζεται η Mustang Mach‑E GT είναι τα μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα οποιουδήποτε μοντέλου της Mustang Mach-E.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης σπορ καθίσματα της Ford Performance, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20”, αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange, καθώς και μοναδικά στοιχεία αμαξώματος διαφοροποιώντας περαιτέρω την κομψή και δυναμική σχεδίαση του premium SUV και διατηρώντας τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Στο σαλόνι, η ευρυχωρία και η πρακτικότητα συνδυάζονται με premium χαρακτηριστικά ποιότητας και εξοπλισμού, με την μεγάλη οθόνη αφής των 15,5 ιντσών να κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις. Υπάρχουν επίσης πανέμορφα και άκρως λειτουργικά μπάκετ καθίσματα της Ford Performance ειδικά σχεδιασμένα για σπορ οδήγηση και ένα κορυφαίο ηχοσύστημα της B&O

Το περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας ολοκληρώνει μία πληθώρα συστημάτων υποστήριξης της οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Ford προωθεί το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη Ford Mustang Mach-E GT στην Κροατία
Νέα Ford Mustang Mach-E GT: Με εξωφρενική επιτάχυνση
Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση