Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Bronco: Μοναδικό στιλ και κορυφαίες off road δυνατότητες

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Bronco: Μοναδικό στιλ και κορυφαίες off road δυνατότητες

FORD 2022-1

Ford Bronco: Μοναδικό στιλ και κορυφαίες off road δυνατότητες

FORD 2022-1

Ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της αμερικάνικης αυτοκινητικής κουλτούρας, το Ford Bronco, πωλείται πλέον και στην Ευρώπη, συνδυάζοντας μοναδικά ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό στιλ με κορυφαίες off road τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Μετά την τεράστια επιτυχία που αποτέλεσε η έξοδος της Mustang στην Ευρώπη, με σημαντικές πωλήσεις που την καθιέρωσαν ως το πιο δημοφιλές σπορ μοντέλο του κόσμου, ήρθε η ώρα για ένα ακόμα σημαντικό “όνομα” της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Το νέο Ford Bronco φέρνει μαζί του την φήμη ενός σκληροτράχηλου off road οχήματος, ενός συμβόλου μιας ολόκληρης εποχής και μιας κουλτούρας για την αυτοκίνηση που ξεχωρίζει για το μοναδικό του στιλ, την σκληροτράχηλη σχεδίαση και τις μοναδικές τεχνολογικές λύσεις που το καθιστούν ένα απόλυτο off-road όχημα για κάθε είδους έδαφος.

Το μοντέλο-θρύλος της Ford δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των Αμερικάνων, αλλά μπορούν και οι Ευρωπαίοι να το απολαμβάνουν. Έστω και σε περιορισμένους αριθμούς, έτσι ώστε να παραμείνει μία ξεχωριστή περίπτωση για λίγους και εκλεκτούς, που γνωρίζουν να εκτιμούν το όνομα και την παράδοση που κουβαλά πίσω του το όνομα Bronco.

Advertisement
Advertisement

H μοναδική σχεδίασή του, με τις έντονες off road αναφορές, δανείζεται στοιχεία και έμπνευση από σημαντικά μοντέλα της ιστορίας, όπως το αυθεντικό Bronco του 1966, το καθαρόαιμο off road εργαλείο της F-Series αλλά και την σπορ Mustang.

To τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τους σχεδιαστές της εταιρίας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο SUV, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και ιδιαίτερα ελκυστικό, αποτελώντας μία σχεδιαστική όαση στην κατηγορία του.

Advertisement

Παραμένοντας πιστή στο πνεύμα του πρώτου Bronco που παρουσιάστηκε στην Αμερική το 1966, η Ford το ανανέωσε και το έφερε στην σύγχρονη εποχή το 2020, εφοδιάζοντάς του με καινοτόμες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που συντηρούν την εικόνα του αρχέτυπου off road οχήματος.

Με πολλές κάθετες επιφάνειες και τις κλασικές αναλογίες του πρώτου μοντέλου, με μικρούς προβόλους και μία εντυπωσιακή μάσκα με στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα και το ανάγλυφο όνομα στη μάσκα, το νέο Ford Bronco είναι αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από προσωπικότητα και περιπετειώδη χαρακτήρα.

Advertisement

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν πολλά πάνελ του αμαξώματος, όπως οι πόρτες και η οροφή αλλά και άλλα επιμέρους κομμάτια.

Μάλιστα, η αφαίρεση των συγκεκριμένων τμημάτων δεν απαιτεί την επίσκεψη σε κάποιο συνεργείο, αλλά μπορεί να γίνει από τον ιδιοκτήτη του κάθε Bronco σε ελάχιστο χρόνο, σε λιγότερο από οκτώ λεπτά.

Advertisement

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν οι αγοραστές του Βronco είναι οι τεράστιες δυνατότητες εξατομίκευσης που παρέχει με μία σειρά αξεσουάρ που τονώνουν ακόμα περισσότερο το περιπετειώδες στιλ του και αυξάνουν και τις ικανότητές του για τις εκτός δρόμου διαδρομές.

Εκτός από τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές, υπάρχουν και κάποιες ακόμα μικρές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του νέου Ford Broncο. Για παράδειγμα υπάρχουν τα λογότυπα με το άλογο Bronco, ένα γραφικό στοιχείο που παραπέμπει στο κλασικό μοντέλο του 1966, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών ενσωματωμένο στο σαλόνι και οι κρυμμένες συντεταγμένες του GPS από τα σημεία που έγιναν οι δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου.

Στο ίδιο πνεύμα της σύνδεσης του παρελθόντος με το μέλλον του Bronco κινείται και το σαλόνι. Η Ford φρόντισε και εδώ να συνδυάσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα με την πολυτέλεια και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Το περιβάλλον έχει έντονο το ψηφιακό στοιχείο, με μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, ενώ διατίθενται και όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη, το Βronco διατίθεται με ένα κορυφαίας απόδοσης εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης, με την απόσταση από το έδαφος να φθάνει στα 294 χιλιοστά και δυνατότητα διάσχισης υδάτινου περάσματος έως και 851 χιλιοστά με ελαστικά 35 ιντσών.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε κινητήρες, ένας 4κύλινδρος των 2,3 λίτρων με 275 ίππους και ένας V6 με 315 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης στους τροχούς γίνεται με ένα 7τάχυτο ή ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Με το νέο Bronco η Ford φέρνει και στην Ευρώπη κάτι από την αίγλη και την μεγάλη κληρονομιά της εταιρίας στους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Ένα πραγματικά ξεχωριστό και γεμάτο στιλ off road όχημα, γεμάτο αυτοπεποίθηση και ιστορικές αναφορές, έτοιμο να προσφέρει στους πελάτες του την απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε όποια περιπέτεια επιλέξουν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και δύσκολα εδάφη αυτού του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του νέου Ford Bronco Raptor (+video)
Το Ford Bronco Raptor αγριεύει (+video)
Ford Bronco: Ο θρύλος έρχεται στην Ευρώπη