Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Bronco: Ο θρύλος έρχεται στην Ευρώπη

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Bronco: Ο θρύλος έρχεται στην Ευρώπη

FORD 2022-1

Ford Bronco: Ο θρύλος έρχεται στην Ευρώπη

FORD 2022-1

Ένα από τα πιο θρυλικά εκτός δρόμου οχήματα δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των Αμερικανών, καθώς η νέα και άκρως ελκυστική γενιά του Ford Bronco θα ομορφύνει και τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στην μεγάλη παράδοση της Ford το όνομα Bronco είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και σίγουρα τα πιο χαρακτηριστικά της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Από το 1966 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, το Βronco έγινε συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας και την μοναδικής ικανότητας σε κάθε είδους έδαφος.

Αν και βρισκόταν εκτός παραγωγής επί δύο και πλέον δεκαετίες, η απόφαση της Ford να επαναφέρει το ιστορικό όνομα στην αγορά, χαιρετίστηκε από όλους και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Η εταιρία ξεκίνησε να το παράγει και πάλι από το 2020, παραμένοντας πιστή στην βασική φιλοσοφία του μοντέλου, έχοντας όμως σύγχρονα χαρακτηριστικά και κορυφαία off-road χαρακτηριστικά.

Μία ακόμα σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι το νέο Bronco θα διατίθεται και στις ευρωπαϊκές αγορές, σε πρώτη φάση σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων για όσους αγαπούν την περιπέτεια και θέλουν να την ζουν με το μοναδικό στιλ του νέου Bronco.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της εταιρίας προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο τετρακίνητο, με έντονες αναφορές στο παρελθόν του μοντέλου, σε τέτοιο βαθμό που να γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο ως ο συνεχιστής του θρυλικού μοντέλου.

Υπάρχουν και στο νέο Βronco μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του προγόνου του, όπως οι ιδιαίτερα μικροί πρόβολοι εμπρός και πίσω, οι κάθετες επιφάνειες και μία γενικότερα δυναμική και στιβαρή εμφάνιση που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, προσδίδοντας και ένα off-road κύρος στην κατασκευή.

Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο κομμάτι του αυτοκινήτου είναι η εμπρός μάσκα, με τους στρογγυλούς προβολείς τεχνολογίας LED και το όνομα του μοντέλου. Το πλάι είναι και αυτό άμεσα αναγνωρίσιμο, με τις κάθετες επιφάνειες και τετραγωνισμένα πάνελ να δημιουργούν μία ξεκάθαρη εικόνα ενός καθαρόαιμου off road οχήματος.

Advertisement

Το Bronco εφοδιάζεται επίσης με μία αφαιρούμενη σκληρή οροφή, η οποία χωρίζεται σε τέσσερα πάνελ με ειδικές ενσωματωμένες τσάντες αποθήκευσης για τα εμπρός τμήματα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν όλες οι πόρτες, μέσα σε μόλις οκτώ λεπτά, δημιουργώντας ένα όχημα που προκαλεί συναισθήματα και αναδεικνύει μία μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι το ότι το Bronco διαθέτει πολλά στοιχεία στο αμάξωμα που μπορούν να αφαιρεθούν (όπως για παράδειγμα η μάσκα ή ο εμπρός προφυλακτήρας) και έτσι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να αλλάζει την εμφάνιση και να την προσαρμόζει ανάλογα με την εκάστοτε διάθεσή του.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης και αρκετές μικρές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τα λογότυπα με το άλογο Bronco, ένα γραφικό που παραπέμπει στο αυθεντικό μοντέλο του 1966, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών ενσωματωμένο στο εσωτερικό και πολλά ακόμα.

Πέρα από την αισθητική του, το Bronco είναι ένα γνήσιο τετρακίνητο με κορυφαία off road χαρακτηριστικά. Η εξελιγμένη τετρακίνηση συνδυάζεται με την κορυφαία απόσταση από το έδαφος στα 294 χιλιοστά και οι μικροί πρόβολοι και η δυνατότητα για εφοδιασμό με ελαστικά 35 ιντσών, δημιουργούν ένα πραγματικά ασταμάτητο όχημα.

Στα μηχανικά μέρη υπάρχουν δύο κινητήρες Ecoboost, ένας 4κύλινδρος των 2,3 λίτρων απόδοσης 275 ίππων και 420 Nm ροπής και ένας V6 των 2,7 λίτρων με 315 ίππους και 542 Nm ροπής. Η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μεταδίδεται από ένα 7ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το V6 μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο.

Σε κάθε περίπτωση, το Bronco νέας γενιάς διατηρεί την αύρα του σκληροτράχηλου εκτός δρόμου οχήματος, με την κλασική αμερικάνικη αισθητική αλλά και με μοντέρνα τεχνολογικά στοιχεία. Μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση, η οποία πλέον θα μπορεί να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη για τους φανατικούς φίλους της περιπέτειας και του μοναδικού στιλ που έχει ένα Bronco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα του νέου Ford Bronco Raptor (+video)
Το Ford Bronco ήρθε στην Ελλάδα –Ποιος το πήρε;
To Ford Bronco έρχεται στην Ευρώπη!