Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επιθετική εμφάνιση του νέου Ford Puma ST (+video)

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επιθετική εμφάνιση του νέου Ford Puma ST (+video)

ΝΕΑ

Η επιθετική εμφάνιση του νέου Ford Puma ST (+video)

ΝΕΑ

Το crossover μοντέλο απολαμβάνει την επιμέλεια της Ford Performance, απευθυνόμενο σε όσους αναζητούν ταυτόχρονα οδηγική απόλαυση και ευρυχωρία.

Advertisement
Advertisement

Μετά τα Fiesta και Focus, το τμήμα επιδόσεων της Ford, Performance, «εξαγρίωσε» και το σχετικά νέο SUV της μπλε οβάλ μάρκας, Ford Puma. Όπερ και εγένετο το Puma ST, το οποίο παρουσιάστηκε εντός του Σεπτεμβρίου απευθυνόμενο σε όσους αναζητούν μανιωδώς την οδηγική απόλαυση.

Κάτω από το καπό συναντάται ο 3κύλινδρος 1.500άρης EcoBoost, με προηγμένες τεχνολογίες υπερσυμπίεσης και ψεκασμού υψηλής πίεσης και με σύστημα Twin Variable Cam Timing. Το μοτέρ αποδίδει 200 ίππους και 320 Nm ροπής μεταξύ 2.500 και 3.000 σ.α.λ., ενώ επωφελείται και από την τεχνολογία απενεργοποίησης ενός κυλίνδρου, το οποίο επιτρέπει την εξοικονόμηση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, το οποίο επιτρέπει στους τροχούς των 19 ιντσών να επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ν’ αποτυπώνεται στα 220 χλμ./ώρα.

Η οδηγική απόλαυση εκτοξεύεται χάρη στο σύστημα ενεργής βαλβίδας στην εξάτμιση, χάρη στο οποίο η καμπίνα «πλημμυρίζει» από έναν σπορ  ήχο. Επιπλέον, διακρίνεται για τη βελτιωμένη ευελιξία, ενώ ενσωματώνει και τέσσερα (4) προφίλ οδήγησης, με μεγάλο highlight το Track που προορίζεται για… πίστα.

Advertisement

Το λουκ του μοντέλου λαμβάνει μια πιο επιθετική υπόσταση ελέω του ενσωματωμένου σπλίτερ στον εμπρός προφυλακτήρα, τη μεγαλύτερη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος και τις ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών.

Οι επιδόσεις και το σπορτίφ λουκ, βέβαια, δεν παραγκωνίζουν την ευρυχωρία, καθώς κάτω από την πίσω πόρτα η χωρητικότητα αντιστοιχεί σε 456 λίτρα.

Advertisement

Αυτό είναι το Ford Puma ST των 200 ίππων: