Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Mustang Mach-Ε: Αll time classic σχεδίαση και maximum πρακτικότητα

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-Ε: Αll time classic σχεδίαση και maximum πρακτικότητα

FORD-2021

Ford Mustang Mach-Ε: Αll time classic σχεδίαση και maximum πρακτικότητα

FORD-2021

Η είσοδος της Ford στην ηλεκτρική εποχή γίνεται με ένα αυτοκίνητο που κουβαλά μία μεγάλη ιστορία πίσω του και ανοίγει ένα πλατύ δρόμο για το μέλλον. Η Mustang Mach-E βρίσκεται ήδη και στην χώρα μας, εντυπωσιάζοντας με τον σπορ χαρακτήρα της και την μοναδική ικανότητα να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε μία από τις πιο ευφυείς εμπορικές κινήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η επιλογή της Ford να μπει στην εποχή της καθαρόαιμης ηλεκτροκίνησης με ένα όνομα δοξασμένο ως παγκόσμιο icon μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες, αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Η Mustang Mach-E είναι το αυτοκίνητο που φέρνει την υπογραφή της Ford στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, συνδέοντας με έναν μοναδικό τρόπο το παρελθόν με το μέλλον της αυτοκίνησης.

Για την δημιουργία της, οι σχεδιαστές της Ford επέλεξαν να κρατήσουν πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα μιας κλασικής Mustang, φέρνοντας όμως τη νέα τους πρόταση στην κατηγορία των SUV. Και όλα αυτά χωρίς να διαπραγματευτούν στο ελάχιστο την αίσθηση της ελευθερίας και της σπορ απόλαυσης που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει η κλασική Μustang στους φίλους της αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, πρόκειται για ένα άκρως επιτυχημένο μίγμα παλαιών και νέων αναφορών, όντας άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang καθώς οι σχεδιαστές φρόντισαν να κρατήσουν πολλά από τα στοιχεία της κλασικής συνταγής. Οι προβολείς και η έντονα δυναμική μάσκα, το μεγάλο καπό, οι τονισμένοι ώμοι στα φτερά, η μεγάλη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος και τα πίσω φωτιστικά σώματα, θυμίζουν έντονα το σύμπαν της Mustang, φερμένο όμως στο σήμερα και στις απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά των SUV.

Αν και παραμένει πιστή στο πνεύμα της Mustang, η ηλεκτρική Μustang Mach-E αλλάζει ρότα, και γίνεται ένα ιδιαίτερα πρακτικό και άνετο αυτοκίνητο για πέντε επιβάτες, χάρη στην εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων που οφείλεται στην υιοθέτηση της ηλεκτρικής πλατφόρμας και την πολύ μελετημένη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από τους επιβάτες.

Advertisement

Η Ford προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχήμα, με μεγάλη προσοχή στην διαμόρφωση των επιφανειών του αμαξώματος και αρκετές πρωτοποριακές ιδέες, όπως η απουσία χειρολαβών.

Οι πόρτες ανοίγουν αυτόματα με την πίεση ενός διακόπτη στην κολόνα του αμαξώματος ενώ μπορεί να γίνει και χρήση του “Phone As A Key” με το smatphone να αναλαμβάνει το ξεκλείδωμα αλλά και την εκκίνηση του αυτοκινήτου, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να βγει από την τσέπη του οδηγού.

Advertisement

Η κλειστή μάσκα με το χαρακτηριστικό άλογο της Mustang τονίζει ακόμα περισσότερο τον exclusive χαρακτήρα του μοντέλου και το μεγάλο ιστορικό φορτίο που κουβαλά. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τις επιλογές της Ford, όντας ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει από τα συνήθη SUV και την ίδια στιγμή γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο ως μία Mustang μιας νέας και πολύ ενδιαφέρουσας εποχής.

Advertisement

Το μήκος των 4,71 μέτρων εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του που άνετα μπορούν να αντιπαρατεθούν με αυτούς πολύ μεγαλύτερων μοντέλων.

Μεγάλο σε χωρητικότητα και ιδιαίτερα πρακτικό στο σχήμα του είναι και το πορτ-μπαγκάζ, που φθάνει στα 402 λίτρα ή στα 519 λίτρα μέχρι την οροφή, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα άλλα 81 λίτρα τα οποία παρέχονται στον χώρο που έχει δημιουργηθεί εμπρός λόγω της απουσίας του συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πέρα από την κορυφαία άνεση και την εξαιρετική λειτουργικότητα, η ηλεκτρική Μustang Mach-E χαρακτηρίζεται από μερικές εξίσου κορυφαίες δυνατότητες, όπως τις απίστευτες επιδόσεις (και μάλιστα με μηδενικούς ρύπους), την εκπληκτική αυτονομία που φθάνει έως και τα 610 χιλιόμετρα, την εξαιρετική οδηγική της συμπεριφορά αντάξια του καταξιωμένου αγωνιστικού DNA της Ford καθώς και τις δεκάδες σύγχρονες τεχνολογίες όπως το FordPass που φέρνουν το αυτοκίνητο και τον οδηγό του σε έναν νέο θαυμαστό ψηφιακό κόσμο.

Η νέα Mustang Mach-E συνοδεύεται στην χώρα μας από ένα ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης με την ονομασία Ford Value. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει κλείσιμο παραγγελίας τώρα με προστασία τιμής και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του Επίσημου Δικτύου της Ford.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS
Video: Νέα Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS
Πώς στρίβει υπό πίεση η Ford Mustang Mach-E;