Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Kuga Plug-in Hybrid: Με χαμηλό επιτόκιο, “κλειδωμένη” τιμή και πλούσιο εξοπλισμό

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Kuga Plug-in Hybrid: Με χαμηλό επιτόκιο, “κλειδωμένη” τιμή και πλούσιο εξοπλισμό

FORD-2021

Ford Kuga Plug-in Hybrid: Με χαμηλό επιτόκιο, “κλειδωμένη” τιμή και πλούσιο εξοπλισμό

FORD-2021

Με το νέο Ford Kuga η Ford δημιουργεί ένα πληθωρικό αυτοκίνητο μοναδικής πρακτικότητας και με κορυφαίες τεχνολογίες, έτοιμο να ικανοποιήσει και τις πιο δύσκολες ανάγκες ενός σύγχρονου lifestyle με περιπετειώδεις ανησυχίες και premium απαιτήσεις σε ποιότητα.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας μία τεράστια παράδοση στην κατασκευή οχημάτων ελευθέρου χρόνου και σύγχρονης αντίληψης SUV, η Ford διαθέτει μία ιδιαίτερα πλήρη γκάμα μοντέλων, με μοναδικά χαρακτηριστικά και πανταχού παρούσα εκείνη την ξεχωριστή οδηγική αίσθηση που συνοδεύει κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας.

Στην μεσαία κατηγορία των SUV για την χώρα μας, το Kuga είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και πιο κατασταλαγμένα σύνολα, προσφέροντας ανέσεις και ποιότητα αντάξια μεγαλύτερων και πιο ακριβών μοντέλων. Με συνοδεία την μεγάλη εμπορική αποδοχή που γνωρίζει στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στηριζόμενο σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων με πληθώρα επιλογών σε συμβατικούς αλλά και εξηλεκτρισμένους κινητήρες, το Ford Kuga είναι ίσως η πιο ελκυστική επιλογή για όποιον αναζητά ένα ευρύχωρο, πολυτελές και με μοναδική ασφάλεια αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τους πολλούς και ιδιαίτερα αποδοτικούς συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Ford προσφέρει με το Kuga και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις με υβριδικά συστήματα, θέλοντας όχι μόνο να παραμείνει στην πρώτη γραμμή αλλά και να καθορίσει τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στην κατηγορία του μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα υβριδικά συστήματα που προσφέρει η Ford με το νέο Kuga. Υπάρχουν συστήματα mild hyb rid με κύκλωμα των 48V, μία νέα κλασική υβριδική διάταξη με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων που θα έρθει μέσα στους προσεχείς μήνες, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία του, το plug-in υβριδικό Kuga.

To συγκεκριμένο σύστημα είναι από τα πιο εξελιγμένα που υπάρχουν στην αγορά, με μπαταρία των 14,4 kWh, ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να φθάσει έως και τα 72 χιλιόμετρα και κατανάλωση μόλις 1,2 λίτρα/100 χλμ. Παράλληλα διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις χάρη στον υψηλής απόδοσης κινητήρα που φθάνει σε συνδυαστική ισχύ βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα στους 225 ίππους.

Advertisement

Πέρα από το καινοτόμο υβριδικό του υπόβαθρο, το Kuga Plug-in Hybrid διαθέτει ένα ιδιαίτερα όμορφο και πρακτικό αμάξωμα, το οποίο σύμφωνα με την Ford σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με πελάτες αυτής της κατηγορίας, προσφέροντας έτσι πέρα από το μοναδικό στιλ και κορυφαία πρακτικότητα για την καθημερινή χρήση από τον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement

Η αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων είναι μοναδική για τα δεδομένα της κατηγορίας, με άνεση κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις χάρη στο μεγάλο πλάτος αλλά και το ύψος πάνω από τα κεφάλια των επιβατών. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν στον εγκάρσιο άξονα κατά 150 χιλιοστά, μεταβάλλοντας έτσι την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ η οποία μπορεί να φθάσει έως και τα 645 λίτρα, τιμή απολύτως κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Μαζί με το εξαιρετικό σε άνεση και ποιότητα σαλόνι, διατίθεται και ένα πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο εξοπλισμού, το οποίο κλιμακώνεται ανάμεσα στις πέντε διαθέσιμες εκδόσεις που υπάρχουν στην γκάμα του μοντέλου. Ακόμα όμως και η βασική Trend διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, με τις πιο πλούσιες να αποκτούν επιπλέον στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας, δημιουργώντας και ένα premium περιβάλλον, αντίστοιχο με αυτοκίνητα μεγαλύτερων και πιο ακριβών κατηγοριών.

Advertisement

Το νέο Ford Kuga διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας που σε συνδυασμό με την ισχυρή δομή αμαξώματος προσφέρουν στον οδηγό του ασφάλεια 5 αστέρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που το νέο Kuga διαθέτει κάτω από την «ομπρέλα» με την ονομασία FordCo-Pilot360, βελτιώνουν την προστασία, την οδήγηση και το παρκάρισμα, και είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη. Τέτοιες τεχνολογίες είναι το Adaptive Cruise Control (ACC) με σύστημα Stop&Go, το Speed Sign Recognition, το Lane-Centring, το Road Edge Detection, αλλά και το Pre-Collision Assist με Pedestrian και CyclistDetection.

Το νέο Ford Kuga διαθέτει ένα ενσωματωμένο modem που του επιτρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Kuga μπορεί μέσα από την εφαρμογή FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών.

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού (Trend, Titanium, ST-Line, ST-LineX και Vignale), που συνδυάζονται με μία υπερ-πλήρη γκάμα εκδόσεων κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Για την αγορά του η εταιρία προσφέρει μία ιδιαίτερα καινοτόμα υπηρεσία Ford Marketplace, η οποία επιτρέπει στον αγοραστή να κάνει online κράτηση στο αυτοκίνητο που έχει επιλέξει, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί από το σπίτι του.

Yπάρχει επίσης το πρόγραμμα Ford Value το οποίο επιτρέπει άμεσο κλείσιμο παραγγελίας με προστασία τιμής και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%, το οποίο διατίθεται μέσα από το Επίσημο Δίκτυο της Ford. Tέλος, το Kuga, συνοδεύεται και από την στάνταρ εργοστασιακή εγγύησή Ford Protect.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga Plug-in Hybrid: Η απόλυτη πρόταση για leasing με 269 ευρώ το μήνα
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση