Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Οικονομία, premium ποιότητα και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Οικονομία, premium ποιότητα και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Οικονομία, premium ποιότητα και πρακτικότητα στο μάξιμουμ

FORD-2021

Με το plug-in υβριδικό Kuga η Ford παρέχει ένα κορυφαίο οικογενειακό SUV με μοναδικά χαρακτηριστικά πρακτικότητας και ευρυχωρίας αλλά και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων έτσι ώστε να κινείται απρόσκοπτα στις σύγχρονες πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Όμορφα σχεδιασμένο, εξαιρετικά αποδοτικό, περισσότερο από ικανό. Στα πλαίσια της δέσμευσης της Ford να εξηλεκτρίσει την γκάμα της, το νέο Kuga είναι διαθέσιμο σε 2 επιλογές εξηλεκτρισμένων οχημάτων: το ήπιο υβριδικό Ford Kuga EcoBlue Hybrid και το Kuga Plug-in Hybrid.

Το Ford Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) συνδυάζει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία με τον βενζινοκινητήρα Duratec 2,5 λίτρων – αποδίδοντας συνδυασμένη ισχύ 225 PS, σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 32 γρ. CO2/χλμ. (WLTP)/26 γρ. CO2/χλμ. (NEDC). Η υβριδική μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο).

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή λειτουργιών ηλεκτρικού οχήματος (EV) σημαίνει ότι μπορείς να αποφασίσεις εάν θα λειτουργήσεις το Kuga PHEV με ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα ή μέσω συνδυασμού και των δύο.
Με τη χρήση της λειτουργίας “EV Now'” το plug-in hybrid μπορεί να διανύσει έως 56 χλμ. μόνο με ηλεκτρική ισχύ. Έτσι, θα απολαύσεις ένα άνετο ταξίδι σε οποιοδήποτε έδαφος, διατηρώντας ταυτόχρονα την οδήγηση στην πόλη καθαρή, ήσυχη και εκλεπτυσμένη.

Το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει υψηλότερη απόδοση για κάθε διαδρομή, χρησιμοποιώντας δύο πηγές ενέργειας. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάλογα την διαδρομή αν θα χρησιμοποιήσει τον ηλεκτροκινητήρα και πότε τον υψηλής απόδοσης κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων κύκλου Atkinson ή μπορεί να αφήσει το Kuga να επιλέγει αυτόματα εκείνον. Στη διάρκεια κάθε διαδρομής, χάρη στην αναγεννητική λειτουργία, το αυτοκίνητο ανακτά ενέργεια κάθε φορά που επιβραδύνει ή φρενάρει.

  • Auto EV – Χρησιμοποιεί εναλλακτικά τον ηλεκτροκινητήρα και συνδυασμένη υβριδική λειτουργία κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και το φορτίο του αυτοκινήτου.
  • EV Now – Σας επιτρέπει να οδηγείτε χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια, μέχρι να εξαντληθεί σχεδόν η μπαταρία. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο επανέρχεται στη χρήση της υβριδικής λειτουργίας.
  • EV Later – Σας επιτρέπει να εξοικονομείτε τη φόρτιση της μπαταρίας για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κυρίως υβριδική λειτουργία μέχρι να επιλέξετε ηλεκτρική λειτουργία.
  • EV Charge – Σας επιτρέπει να φορτίσετε την μπαταρία χρησιμοποιώντας τον κινητήρα βενζίνης κύκλου Atkinson όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.
Advertisement

Η φόρτιση του Ford Kuga Plug-In Hybrid είναι εύκολη, είτε στον χώρο σας μέσω οικιακής πρίζας ή επιτοίχιου φορτιστή Elvi EVBox+ (αξεσουάρ), είτε στον δρόμο σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης.

  • A. Επιτοίχιος φορτιστής EVBox Elvi+ και δημόσιο σημείο φόρτισης
    Πλήρης επαναφόρτιση σε 3,5 ώρες στους περισσότερους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ή με φορτιστή που θα εγκαταστήσετε στον χώρο σας (αξεσουάρ).
  • B. Φόρτιση σε οικιακή πρίζα
    Πλήρης επαναφόρτιση σε 6 ώρες μέσω οικιακής πρίζας 230 V.
Advertisement

Το Ford Kuga είναι εξίσου κατάλληλο τόσο για εκδρομικές εξορμήσεις στην εξοχή όσο και για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Σε κάθε διαδρομή ο οδηγός απολαμβάνει τον ιδανικό τρόπο με τον οποίο συνδυάζει τη στιβαρότητα του SUV με το εντυπωσιακό στυλ ενός σπορ αυτοκινήτου.

Ο εκπληκτικός εξοπλισμός που διαθέτει, από το σύστημα ήχου και πληροφόρησης Ford SYNC 3 με σύστημα πλοήγησης, modem FordPass Connect και σύστημα κυκλοφοριακής ενημέρωσης Live Traffic, μέχρι το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας με αυτόματη ακινητοποίηση και επανεκκίνηση ACC με Stop & Go, το κάνει ιδανικό για να ξεπερνά ο οδηγός του τις δυσκολίες στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.

Ενώ, ο πλούσιος χώρος αποσκευών επιτρέπει να δεχθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα ποδήλατο. Παράλληλα, στο υπόβαθρο υπάρχουν πολύ προηγμένες τεχνολογίες, όπως η έξυπνη τετρακίνηση και διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης, οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέξει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες.

Advertisement

Η αίσθηση της δυναμικότητας και της ελευθερίας συνεχίζεται μέσα στο όχημα και επεκτείνεται σε κάθε εσωτερικό χαρακτηριστικό. Από τη δυναμική σχεδίαση του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας μέχρι την πολυτέλεια και το κορυφαίο στυλ των εμπρός καθισμάτων με τη δερμάτινη επένδυση (βασικός εξοπλισμός στο Vignale), το νέο Ford Kuga προσφέρει στο εσωτερικό του έναν πλούσιο χώρο πολυτέλειας και άνεσης.

Τα έξυπνα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έρχονται να υποστηρίξουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα, δίνοντας τη δυνατότητα μετακίνησης εμπρός και πίσω, έτσι ώστε να παρέχεται περισσότερος χώρος για τα πόδια στους πίσω επιβάτες ή να επεκτείνετε τον χώρο αποσκευών για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Η πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει και κλείνει μόνη της δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο αποσκευών ακόμα και ο οδηγός έχει τα χέρια γεμάτα.

Το σύστημα Ford SYNC 3 συνδέεται απρόσκοπτα με το κινητό τηλέφωνο και επιτρέπει να ελέγχονται τα πάντα, από τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι το ηχοσύστημα και τη δορυφορική πλοήγηση, μέσω της οθόνης αφής 8″ ή με απλές φωνητικές εντολές. Με τις περιοδικές ενημερώσεις συστήματος και χαρτών, η Ford φροντίζει να υπάρχει πάντα η τελευταία έκδοση, βελτιώνοντας συνεχώς την εμπειρία της οδήγησης.

Το νέο Ford Kuga διαθέτει μία πληθώρα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθηση για τον οδηγό. Το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας με αυτόματη ακινητοποίηση/επανεκκίνηση Adaptive Cruise Control με Stop & Go διατηρεί αυτόματα μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και αν χρειαστεί να επιβραδύνει μέχρι να σταματήσει. Το σύστημα υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης Pre-Collision Assist (PCA) με υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής Evasive Steering Assist παρακολουθεί τον δρόμο εμπρός και σας ειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους.

Σε κάθε περίπτωση η Ford με το Kuga έχει δημιουργήσει ένα κορυφαίο πακέτο ανέσεων και premium ποιότητας, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά και την πρακτικότητα ενός SUV. Στοιχεία που συνδυάζει ιδανικά με ένα εξαιρετικής απόδοσης plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και απίστευτη οικονομία σε καύσιμο.

Ο εξηλεκτρισμός του Kuga του ταιριάζει απόλυτα, προσδίδοντας έναν πιο πολιτισμένο και άνετο χαρακτήρα στην οδήγηση, με χαμηλότερους μηχανικούς θορύβους και έναν αέρα πολυτέλειας που συνολικά αναβαθμίζει την παρουσία του και ενισχύει την πρωταγωνιστική θέση στην κατηγορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga Plug-in Hybrid: Η απόλυτη πρόταση για leasing με 269 ευρώ το μήνα
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV