Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Puma: To SUV με τον σπορ χαρακτήρα και τους κορυφαίους χώρους

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma: To SUV με τον σπορ χαρακτήρα και τους κορυφαίους χώρους

FORD 2021-1

Ford Puma: To SUV με τον σπορ χαρακτήρα και τους κορυφαίους χώρους

FORD 2021-1

Με το Puma η Ford έφερε το ανήσυχο δημιουργικό της πνεύμα στην κατηγορία των compact SUV δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο, απόλυτα πρακτικό και ιδιαίτερα σπορτίφ στην συμπεριφορά του αυτοκίνητο με μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και κορυφαίες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Ανανεώνοντας την παρουσία της στην κατηγορία των μικρών SUV η Ford παρουσιάζει το Puma, ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για τον δυναμικό του χαρακτήρα στην σχεδίαση, την κορυφαία πρακτικότητα και τους μεγάλους χώρους, τις πολλές επιλογές σε κινητήρες αλλά και τον μοναδικό σπορ χαρακτήρα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Βασισμένο στο Fiesta, το νέο Puma είναι ένα συμπαγές crossover με πραγματικά μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία (456 λίτρα), σε συνδυασμό με τον καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο MegaBox.

Υιοθετώντας την ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV της Ford που συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και στην περαιτέρω βελτίωση τPuma ων επιδόσεων, το νέο προσφέρει μία εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, καθίσματα με λειτουργία μασάζ, 5 προφίλ οδήγησης, ασύρματη φόρτιση smartphone και δυνατότητες διασύνδεσης για τέλεια διαδραστική εμπειρία

Advertisement
Advertisement

Το νέο Puma αποτελεί τον προπομπό μιας σειράς νέων εκδόσεων και μοντέλων της Ford που υιοθετούν την προηγμένη, ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV με επίκεντρο τον καταξιωμένο κινητήρας βενζίνης 1.0L EcoBoost και απόδοση 125 και 155 ίππων.

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει πλήρως τα χαρακτηριστικά του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα της Ford αφού επιτρέπει την αποθήκευση της ενέργειας που χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα του αυτοκινήτου σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V.

Advertisement

Αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση από τον ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος συνεπικουρεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, προσφέροντας έτσι καλύτερη απόδοση με ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CΟ2.

Advertisement

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται πλέον και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο κάνει την οδήγηση λιγότερο απαιτητική, ιδίως μέσα στην πόλη. Επιπλέον, οι γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων συμπληρώνουν τις επιδόσεις του υβριδικού συστήματος κίνησης ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης.

Τα 5 διαφορετικά προφίλ οδήγησης του νέου Ford Puma, πέρα από τα ήδη γνωστά προγράμματα Normal, Sport και Eco, περιλαμβάνουν επιπλέον το πρόγραμμα Slippery, που ρυθμίζει το ESC και το Traction Control ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε επιφάνειες μειωμένης τριβής (λάσπη, χιόνι, πάγος) και το πρόγραμμα Trail, που συμβάλει στη διατήρηση της “φόρας” του αυτοκινήτου σε σαθρές επιφάνειες (πχ. άμμος) ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά απόδοσης του ABS και το Traction Control.

Advertisement

Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του αμαξώματος και την κορυφαία διαρρύθμιση του εσωτερικού, το νέο Ford Puma εξασφαλίζει αφθονία χώρο στο πίσω κάθισμα, αλλά και τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του χώρο φόρτωσης (456 λίτρα).

Σημείο αναφοράς εδώ είναι το καινοτόμο MegaBox, ένας βαθύς και ευέλικτος αποθηκευτικός χώρος 80 λίτρων κάτω από το ρυθμιζόμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με τις εκάστοτε μεταφορικές ανάγκες σας.

Το παζλ των καινοτομιών στο χώρο αποσκευών συμπληρώνει η έξυπνη εταζέρα που προσαρμόζεται αυτόματα στον όγκο των αποσκευών που μεταφέρετε. Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, το εύκαμπτο πλαίσιό της και ο ιδιαίτερος τρόπος στερέωσής της στην πίσω πόρτα της επιτρέπουν να παραμένει μόνιμα στη θέση της χωρίς να εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας.

Στο σαλόνι κυριαρχεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών ο οποίος είναι υψηλής ανάλυσης και απεικονίζει όλες τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3 της Ford επιτρέπει τη σύνδεση ενός smartphone φροντίζοντας παράλληλα να το διατηρεί πλήρως φορτισμένο χάρη στη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει το σύστημα ήχου και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Το σύστημα SYNC3 προσφέρει συμβατότητα AppleCarPlay και AndroidAuto χωρίς επιπλέον κόστος και υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8” που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και των πλαστικών που χρησιμοποιούνται καθώς και ένα πλούσιο πακέτο συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού.

Η αγορά του Ford Kuga Puma υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πλεονεκτήματα του νέου αυτόματου κιβωτίου του Ford Puma Hybrid
Το Ford Puma ST θα γίνει υβριδικό και πιο δυνατό
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)