Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Puma: Ακόμα πιο σπορ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma: Ακόμα πιο σπορ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

FORD 2021-1

Ford Puma: Ακόμα πιο σπορ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη

FORD 2021-1

Το ιδιαίτερα δυναμικό και με σπορτίφ χαρακτηριστικά Ford Puma κυκλοφορεί πλέον με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο μειώνει τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές CO2 ενώ αναβαθμίζει και την οδηγική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του Puma στην αγορά, η Ford κατάφερε για άλλη μια φορά να ταράξει τα νερά μιας ολόκληρης κατηγορίας. Τα compact SUV απέκτησαν τον πιο σπορ και χαρισματικό εκπρόσωπό τους, με ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις εξίσου το να το βλέπεις και να το οδηγείς.

Τα μοναδικά χαρίσματα του Puma δεν περιορίζονται μόνο στην εμφάνιση ή στην κορυφαία πρακτικότητα που εξασφαλίζουν οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και το μεγαλύτερο στην κατηγορία του πορτ-μπαγκάζ με τον έξτρα χώρο Mega-Box. Βασίζονται εξίσου και στα κορυφαία τεχνολογικά του χαρίσματα, και δη στους κινητήρες, το εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο και τις ιδιαίτερα ψαγμένες και με σπορ προσανατολισμό ρυθμισμένες αναρτήσεις.

Το νέο Ford Puma εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της υβριδικής τεχνολογίας, διαθέτοντας δύο εκδόσεις κινητήρων, στους 125 και 155 ίππους. Οι κινητήρες αυτοί έχουν πλέον και μία επιπλέον δυνατότητα να αναδείξουν τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά τους, τον συνδυασμό τους με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο έρχεται να βελτιώσει συνολικά την οδηγική εμπειρία με το Puma.

Advertisement
Advertisement

Το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο καθιστά την οδήγηση λιγότερο απαιτητική, ιδιαίτερα στην πόλη και στην πυκνή κυκλοφορία, ενώ επιπλέον οι γρήγορες και απόλυτα ομαλές αλλαγές που πραγματοποιεί ολοκληρώνουν τις επιδόσεις του κορυφαίου υβριδικού συστήματος κίνησης EcoBoost Hybrid της Ford ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης.

Η τεχνολογία διπλού συμπλέκτη του 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου προσφέρει επιτάχυνση χωρίς διακοπές ισχύος, με ομαλή διαδοχή των σχέσεων, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μόλις 8,7 δλ. στην κορυφαία έκδοση των 155PS. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών ταχυτήτων επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορες προσπεράσεις όταν οι οδηγοί επιθυμούν μέγιστη επιτάχυνση.

Advertisement

Οι εκδόσεις ST-Line X και ST-Line Vignale προσφέρουν επιπλέον πρόγραμμα χειροκίνητων αλλαγών μέσω paddles στο τιμόνι, ενώ σε όλες στο πρόγραμμα Sport το αυτόματο κιβώτιο διατηρεί χαμηλότερη σχέση για πιο σπορ απόκριση.

Advertisement

Σε αστικό περιβάλλον, το αυτόματο κιβώτιο βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων στροφών του υβριδικού συστήματος κίνησης των Ford Puma 1.0L mHEV 125PS και 155PS προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου.

Το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο κάνει την οδήγηση λιγότερο απαιτητική – ιδιαίτερα στην πόλη και στην πυκνή κυκλοφορία. Επιπλέον, οι γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων συμπληρώνουν τις επιδόσεις του υβριδικού συστήματος κίνησης ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης.

Με τον τρόπο αυτό, η επιτάχυνση εν κινήσει για το Puma 1.0L EcoBoost Hybrid 125 PS με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο βελτιώνεται μέχρι 4% συγκριτικά με την μη υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το νέο αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται με τα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Sport, στο οποίο διατηρεί χαμηλότερη σχέση για πιο σπορ απόκριση στις εντολές του οδηγού, ενώ έχει τη δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών σχέσεων επιτρέποντας ταχύτερες προσπεράσεις όταν απαιτείται μέγιστη επιτάχυνση.

Advertisement

Το αυτόματο κιβώτιο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των βέλτιστων στροφών του υβριδικού συστήματος προς όφελος της κατανάλωσης, για αυτό και το Puma EcoBoost Hybrid με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προβλέπεται να βελτιώσει τις εκπομπές CO2 πάνω από 5% συγκριτικά με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.0L EcoBoost (WLTP).

Το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει τη λειτουργία πρόσθετων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την οικονομία του EcoBoost Hybrid για πρώτη φορά, όπως η δυνατότητα απομακρυσμένης εκκίνησης του κινητήρα (Remote Start), μέσω της εφαρμογής FordPass 3, αλλά και τη λειτουργία Stop&Go για το Adaptive Cruise control, 2 που μπορεί να σταματήσει τελείως το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφορίας με σταμάτα-ξεκίνα στην πόλη και να το εκκινήσει αυτόματα εάν η στάση είναι μικρότερη των 3 δευτερολέπτων.

Το νέο και ιδιαίτερα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την συμβίωση με το Puma, το οποίο παραμένει το πιο σπορτίφ αυτοκίνητο της κατηγορίας του, με ιδιαίτερα πρακτικό χαρακτήρα, κορυφαίους χώρους, ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και κινητήρων για να επιλέξει και ο πιο απαιτητικός καταναλωτής.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η αγορά του Ford Puma υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Puma: To SUV με τον σπορ χαρακτήρα και τους κορυφαίους χώρους
Στην Ελλάδα το Ford Puma 1.0L EcoBoost mHEV με αυτόματο κιβώτιο (+τιμές)
Ford Puma ST Gold Edition: Σχεδιασμένο από τους φίλους της Ford (+video)