Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Κορυφαία απόδοση με σημαντικές απαλλαγές και πλεονεκτήματα

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Kuga PHEV: Κορυφαία απόδοση με σημαντικές απαλλαγές και πλεονεκτήματα

FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Κορυφαία απόδοση με σημαντικές απαλλαγές και πλεονεκτήματα

FORD 2021-1

Με τo plug-in υβριδικό σύστημα, το Ford Kuga αποκτά μία νέα διάσταση, όντας ακόμα πιο premium και άνετο σε αίσθηση, την ίδια στιγμή που γίνεται απίστευτα οικονομικό σε καύσιμο και με τις ελάχιστες δυνατές εκπομπές ρύπων ώστε να απολαμβάνει προνόμια όπως η ελεύθερη κίνηση στον Δακτύλιο ή τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή του εξηλεκτρισμού έχει έρθει και η Ford προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ανανέωση της γκάμας της, έχοντας ως κύριο στόχο την πλήρη μετάβασή της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το Kuga με το plug-in υβριδικό σύστημα είναι αυτή την στιγμή η αιχμή του δόρατος για την εταιρία, έχοντας κερδίσει τους καταναλωτές με την συνολική του απόδοση, όντας το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο ρόλος του πρωταγωνιστή των εξελίξεων ταιριάζει γάντι στο Kuga PHEV, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ολοκληρωμένο όχημα, τόσο σε ότι αφορά την σχεδίασή του όσο και στην κορυφαία πρακτικότητα που εξασφαλίζει στους επιβάτες του. Με ένα σαλόνι που ξεχειλίζει από ποιότητα και άνεση, με ένα υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού και ψηφιακών τεχνολογιών και με ένα premium οδηγικό χαρακτήρα, το Kuga αποκτά με την Plug-in υβριδική του εκδοχή έναν έξτρα αέρα πολυτέλειας και μοναδικών χαρακτηριστικών.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής και με κορυφαίες επιλογές των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σαλόνι του, το Kuga PHEV χαρακτηρίζεται και από ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, ο οποίος ακόμα και από την βασική έκδοση περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3’’, Sync 3 με 8’’ οθόνη αφής και Navigation, Embedded Modem, Κάμερα μπροστά και πίσω, Collision Mitigation, Active Park Assist και πολλά ακόμα.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

O οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα του Kuga PHEV είναι στα 64 χιλιόμετρα, με την μέση κατανάλωση καυσίμου να βρίσκεται στα 1,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων να φθάνουν στα μόλις 32 γρ/χλμ.

Advertisement

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι και η απαλλαγή εταιρικού φόρου χάρη στις ευνοϊκές προβλέψεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ενώ απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο της Αθήνας.

Το νέο Kuga Plug-in Hybrid διαθέτει ένα καλώδιο για κανονική οικιακή φόρτιση αλλά παρέχεται και η δυνατότητα για ένα προαιρετικό καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Για να γίνει η φόρτιση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να εγκαταστήσει στο σπίτι του ένα σημείο φόρτισης Ford Wallbox, το οποίο επιτυγχάνει φόρτιση από 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Ford Pass στο κινητό του για τη διαχείριση της φόρτισης. Μπορεί να δει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού και να ορίσει τις προτιμώμενες ώρες φόρτισης, ώστε να επωφεληθεί από χαμηλότερες χρεώσεις ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εφαρμογή FordPass συνδέεται άψογα με το FordPass Connect στο Kuga για να ξεκλειδώσει ένα πλήθος λειτουργιών διασύνδεσης. Μπορεί να γίνει απομακρυσμένη πρόσβαση στο Kuga έτσι ώστε να εντοπίζεται η τοποθεσία του αλλά και να μπορεί ο οδηγός να το κλειδώνει από απόσταση.

Οι ενημερώσεις οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που λαμβάνονται απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του οχήματός σε βοηθούν να αποφεύγονται καθυστερήσεις και με τις ειδοποιήσεις υγείας του οχήματος απευθείας στο τηλέφωνo παρέχεται η δυνατότητα να υπάρχει πλήρης έλεγχος όσον αφορά τη συντήρησή του.

Ο ιδιοκτήτης του Κuga Plug-in Hybrid μπορεί μέσα από το κινητό του να δει το τρέχον επίπεδο της μπαταρίας, να εντοπίσει δημόσιους σταθμούς φόρτισης και να ορίσει τους προτιμώμενους χρόνους για την οικιακή φόρτιση. Μπορεί επίσης εκ των προτέρων να ρυθμίσει την θερμοκρασία της καμπίνας ώστε το όχημα να είναι έτοιμο για την αναχώρηση.

Η αγορά του Ford Kuga PHEV υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga PHEV: Με την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία
Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV