Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το νέο Toyota Hiace γίνεται μεγαλύτερο

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Toyota Hiace γίνεται μεγαλύτερο

Fleet Cars

Το νέο Toyota Hiace γίνεται μεγαλύτερο

Fleet Cars

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 (πολλά από τα πρώτα Hiace κυκλοφορούν ακόμη στην Ελλάδα) και τώρα παρουσιάστηκε η έκτη γενιά του με πολλές διαφοροποιήσεις στο μέγεθος.

Advertisement
Advertisement

 

Μεγαλύτερο μήκος και πλάτος για όλες τις εκδόσεις (με υψηλή και χαμηλή οροφή), διθέσια έκδοση για μεταφορά υλικών (και παλέτες) και ως και 17 θέσεις για την έκδοση Commuter (μικρό λεωφορείο). Το Hiace έκτης γενιάς θα έχει κινητήρα 3.500 κ.εκ. V6 ή 2.800 κ.εκ. τετρακύλινδρο turbodiesel, με επιλογή εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή αυτόματου.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις μεγαλύτερες διαστάσεις άλλαξε και η διάταξη του μοντέλου (θέση κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων) στην “semi-hood”. Σύμφωνα με την Toyota, ο κινητήρας δεν βρίσκεται πια πάνω από τον εμπρός άξονα και αυτό βελτιώνει την εργονομία για τον οδηγό και τον συνοδηγό, οι οποίοι δεν θα αισθάνονται ζέστη και δονήσεις. Επιπλέον οι επισκευές θα γίνονται πιο εύκολα αφού οι μηχανικοί έχουν ευκολότερη πρόσβαση στον χώρο του κινητήρα.

Η Toyota υποστηρίζει πως το Hiace του 2019, χάρη στην νέα διάταξη κινητήρα / κιβωτίου (πλατφόρμα TNGA), δεν θα κουράσει τον επαγγελματία οδηγό στις μακρινές αποστάσεις ενώ το όχημα θα γίνει ασφαλέστερο στα crash tests του Euro NCAP.

Advertisement

Το νέο Toyota Hiace θα… ταξιδεύσει στις αγορές της Ασίας, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Αυστραλίας και Κεντρικής Αμερικής. Δεν θα πωλείται όμως στην Ιαπωνία. Εκεί η Toyota αποφάσισε να κρατήσει το παλιό μοντέλο λόγω: “διαφορετικού περιβάλλοντος κίνησης”.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τις Φιλιππίνες και μετά θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες αγορές.

Advertisement