Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Θεσσαλονίκη: Κλείστε θέση στο λεωφορείο από το κινητό σας!

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Κλείστε θέση στο λεωφορείο από το κινητό σας!

Fleet Cars

Θεσσαλονίκη: Κλείστε θέση στο λεωφορείο από το κινητό σας!

Fleet Cars

Σε διάστημα μόλις 2 εβδομάδων έχουν εγγραφεί πάνω από 60 χρήστες στην εφαρμογή της Nemi και έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς πάνω από 15 δρομολόγια.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζεται η δωρεάν πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (FLEX BUS)  από τον ΟΣΕΘ, καθώς στις τρέχουσες περιοχές εξυπηρέτησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγ. Παρασκευή – Σουρωτή – Βασιλικά) προστέθηκε και η περιοχή του Αγ. Αντωνίου.

Η νέα πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (FLEX BUS) πραγματοποιήθηκε από τον ΟΣΕΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του EIT (European Institute of Innovation & Technology).

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται ότι το σύνολο της υπηρεσίας είναι μια προσφορά του ΟΣΕΘ για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας και θα παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου!

Σε διάστημα μόλις 2 εβδομάδων έχουν εγγραφεί πάνω από 60 χρήστες στην εφαρμογή της Nemi και έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς πάνω από 15 δρομολόγια ανταποκρινόμενα στη ζήτηση, εξυπηρετώντας δεκάδες χρήστες.

Οι χρήστες θα μπορούν μέσω της εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet) να προγραμματίζουν (έως και 48 ώρες πριν την επιθυμητή μετακίνηση) που θέλουν να μετακινηθούν, επιλέγοντας από μία σειρά στάσεων που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές καθώς και την ώρα που επιθυμούν να μετακινηθούν.

Advertisement

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται και τηλεφωνικά στο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) με κράτηση θέσης. Η υπηρεσία λειτουργεί τις καθημερινές (ΔΕΥ-ΠΑ) τις ώρες 10:00 -18:00.

Η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ και οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν εύκολα το σημείο όπου βρίσκεται το όχημα εξυπηρέτησης μέσω της αντίστοιχης πινακίδας (σημαίας banner).

Advertisement

«Το σύνολο της υπηρεσίας αποτελεί πρωτοβουλία και προσφορά του ΟΣΕΘ για τη διάδοση των τρόπων βιώσιμης κινητικότητας και παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε σύγχρονη ενέργεια που συμβάλλει σε άνετη και οικονομική μετακίνηση κάθε πληθυσμιακής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιάννης Τόσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι έδειξε ο… Μυστικός Επιβάτης για τις υπηρεσίες στον ΟΑΣΘ
Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτοιμο το 85% της υποδομής!
Ξεχάστε την κίνηση στη Θεσσαλονίκη – Τι αλλάζει