Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λήψη μέτρων από ΟΑΣΑ – ΟΣΕΘ για την πρόληψη του κορωνoϊού

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λήψη μέτρων από ΟΑΣΑ – ΟΣΕΘ για την πρόληψη του κορωνoϊού

ΝΕΑ

Λήψη μέτρων από ΟΑΣΑ – ΟΣΕΘ για την πρόληψη του κορωνoϊού

ΝΕΑ

Σε ημερήσια βάση, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη από τον κορωναϊό (Covid-19), προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, σε ημερήσια βάση, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Μέτρα και στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

Σε εγρήγορση για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προφύλαξης από τον κορωναϊό βρίσκονται οι επικεφαλής του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), οι οποίοι ως Αρχή Μεταφορών στο πολεοδομικό συγκρότημα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντονίσουν τους άλλους φορείς, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στις δημόσιες μεταφορές εκεί που υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων επομένως και μεγαλύτερος κίνδυνος.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Τόσκας, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αρχές μεταφορών, απέστειλε προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής (που θα αναλάβουν μόλις πάρουν το “πράσινο φως” από το Ελεγκτικό Συνέδριο την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στην πόλη), καθώς και στο Σωματείο Ταξί «Ερμής» έγγραφο με οδηγίες και έκτακτες συστάσεις ως προς την έξαρση της εμφάνισης του κορωναϊού.

Advertisement

Στο επείγον έγγραφο του κ. Τόσκα επισημαίνεται πως πέρα από τις απαραίτητες οδηγίες, συστάσεις και μέτρα που αφορούν αποφάσεις εθνικού περιφερειακού ή/και επιχειρησιακού επιπέδου (π.χ. ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ κ.λπ.), η Διεθνής Ένωση Δημόσιων Μεταφορών (UITP) εξέδωσε ήδη χρήσιμες οδηγίες για τα μέλη της που αφορούν στον τρόπο προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιού κ.λπ.

Ο ΟΣΕΘ απέστειλε στους φορείς που εποπτεύει τις αναλυτικές οδηγίες και παραμένει σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια και αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζεται για το Τέλος Ταξινόμησης σε υβριδικά και plug-in μοντέλα

Αναβλήθηκε η εφαρμογή του WLTP – Πότε θα ισχύσει

Ο επιτήδειος έμπορος της Θήβας άνοιξε καταστήματα σε Αθήνα και Χαλκίδα!