Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Test-Drive και σε λεωφορεία υδρογόνου!

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Test-Drive και σε λεωφορεία υδρογόνου!

Fleet Cars

Test-Drive και σε λεωφορεία υδρογόνου!

Fleet Cars

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιτρέψει την δοκιμή των καθαρών οχημάτων για δύο μήνες σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Λεωφορεία υδρογόνου θα δοκιμάσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής μετά τα ηλεκτρικά και υβριδικά σε μια προσπάθεια να ανανεώσει τον παλαιό στόλο των οχημάτων με καινούρια που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ατμόσφαιρα και στην ζωή των πολιτών.

Τα λεωφορεία θα δοκιμαστούν για δύο μήνες στο δίκτυο αστικών γραμμών της Αττικής στα οποία θα ανασταλούν οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις και θα εκδοθούν Άδεια Κυκλοφορίας και Πινακίδες Κυκλοφορίας χωρίς την καταβολή των σχετικών Τελών.

Advertisement
Advertisement

Μετά το πέρας της δοκιμής τους θα επιστραφούν οι Άδειες και οι Πινακίδες Κυκλοφορίας και θα οχήματα θα διαγραφούν από τα Μητρώα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»: «Προβλέπεται η προσωρινή κυκλοφορία λεωφορείων υδρογόνου στο δίκτυο αστικών γραμμών περιοχής αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για την προσωρινή κυκλοφορία αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων, κατ’ εφαρμογή αναλογικά των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4722/2020.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

Advertisement

α. Επιτρέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, φορολογική αποθήκη (άρθρο 134 του ν.2960/2001) των λεωφορείων υδρογόνου, με αναστολή των οφειλόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων.

β. Τα λόγω οχήματα εξέρχονται από τη φορολογική αποθήκη προσωρινά και διατίθενται, για οριζόμενο χρονικό διάστημα στην ΟΣΥ Α.Ε., προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για κυκλοφορία (2) μηνών στο δίκτυο αστικών γραμμών περιοχής αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, τηρουμένων κατά τα λοιπά των όρων και προϋποθέσεων της κείμενης νομοθεσίας, χωρίς όμως την υποχρέωση κατάθεσης τραπεζικής εγγυητικής επιστολής αξιόχρεης εγγύησης τρίτου προσώπου.

Advertisement

Για την κατά τα ανωτέρω προσωρινή κυκλοφορία των λεωφορείων υδρογόνου, χορηγούνται άδειες κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, σύμφωνα οριζόμενη διαδικασία, χωρίς να απαιτείται η καταβολή σχετικών Τελών.

γ. Μετά τη λήξη του χρονικού διαστήματος προσωρινής κυκλοφορίας κάθε λεωφορείου, η Άδεια Κυκλοφορίας και οι κρατικές Πινακίδες Αριθμού Κυκλοφορίας του οχήματος επιστρέφονται στην αρμόδια υπηρεσία και το όχημα διαγράφεται οριστικά από Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του υπουργείου και Μεταφορών, οι κρατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας καταστρέφονται.

Τα οχήματα επανεισάγονται στη φορολογική αποθήκη προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν νόμιμο τελωνειακό προορισμό.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέμπτη αναβολή στον διαγωνισμό για τα 770 λεωφορεία!
Προσεχώς 1.500 λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας!
Αυτό είναι το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα!