Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Συνεργασία CATL και Daimler

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία CATL και Daimler

Fleet Cars

Συνεργασία CATL και Daimler

Fleet Cars

Τις μπαταρίες της CATL θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία της Daimler, που θα παραχθούν από το 2021 και μετά. Η συμφωνία περιλαμβάνει τα Mercedes-Benz eActros, το Freightliner eCascadia και το Freightliner eM2.

Advertisement
Advertisement

 

O κατασκευαστής φορτηγών λεωφορείων αλλά και μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) ξεκινά την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου για την κίνηση ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων. Η CATL θα προμηθεύσει συστοιχίες και δομοστοιχεία μπαταριών ιόντων λιθίου για ένα μεγάλο φάσμα της γκάμας Daimler Trucks & Buses, τα οποία θα βγουν στην αγορά από το 2021 και μετά. Τα οχήματα, περιλαμβάνονται στην γκάμα των Mercedes-Benz eActros, Freightliner eCascadia και Freightliner eM2. Η ανάπτυξη των συστημάτων συσσωρευτών ανήκει στην Daimler Trucks & Buses. Η συναρμολόγηση του πακέτου μπαταριών θα γίνεται επίσης από την εταιρία Daimler στο εργοστάσιο Mercedes-Benz Mannheim της Γερμανίας και το εργοστάσιό της του Detroit (Michigan) στις ΗΠΑ.

Η Daimler Trucks στην αυτόνομη οδήγηση

Advertisement
Advertisement

Ο Dr. Frank Reintjes, Διευθυντής του Global Powertrain, της Ηλεκτρονικής Κινητικότητας και της Βιομηχανικής Μηχανικής της Daimler Trucks δήλωσε: «Στην Daimler, συνεχώς αξιοποιούμε την τεχνολογική μας θέση, μέσω έξυπνων πλατφορμών και κοινών ενοτήτων».

Χωρίς καθρέπτες το νέο Mercedes Actros

«Η CATL δεσμεύεται να προωθήσει νέες ενεργειακές καινοτομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παροχή υψηλής απόδοσης και αξιόπιστων λύσεων για την ηλεκτροδότηση επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί βασικό στοιχείο για τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικής κινητικότητας» δήλωσε ο Jia Zhou, Πρόεδρος της CATL.