Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς καθρέπτες το νέο Mercedes Actros

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς καθρέπτες το νέο Mercedes Actros

ΝΕΑ

Χωρίς καθρέπτες το νέο Mercedes Actros

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Actros της Mercedes αντικαθιστά τους παραδοσιακούς καθρέπτες με κάμερες, με την αναπαραγωγή της εικόνας να έρχεται σε κάθετες οθόνες πολύ πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Άλλη μια τεχνολογική εφαρμογή που θα κάνει τις μεταφορές ακόμα πιο ασφαλείς, θα λανσαριστεί για πρώτη φορά από τη Mercedes που κατέχει ηγετική θέση στα βαριά επαγγελματικά αυτοκίνητα. Στην προσεχή Έκθεση Επαγγελματικών Αυτοκινήτων που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, η Mercedes θα κάνει την επίσημη πρώτη παρουσίαση της νέας αυτής τεχνολογίας που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς καθρέπτες με κάμερες.

Advertisement
Advertisement

Actross mirrors boi 530

Η εικόνα από τις κάμερες μεταφέρεται σε κάθετες οθόνες που εφάπτονται στο παρμπρίζ και με τον τρόπο αυτό, «έρχονται» πολύ πιο κοντά σο οπτικό πεδίο του οδηγού που πλέον δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλη κίνηση με το κεφάλι προκειμένου να παρακολουθήσει τι γίνεται πίσω του. στις οθόνες αυτές προβάλλονται και μια σειρά από ενδείξεις που διευκολύνουν τη δουλειά του οδηγού. Το σύστημα που λέγεται MirrorCam λειτουργεί ακόμα και όταν ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι σβηστός για να μπορεί ο οδηγός να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο πίσω μέρος, όπως π.χ. στο χώρο στάθμευσης για διανυκτέρευση. Για τους παραδοσιακούς ωστόσο, η Mercedes έχει προβλέψει και τα σημεία στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν οι κοινοί καθρέπτες. Η αντικατάσταση των καθρεπτών με τις κάμερες, είναι ανάμεσα στα σημεία που έχει βελτιώσει η Mercedes στο Actros προκειμένου να φτάσει τη βελτίωση της απόδοσης και της οικονομίας, στο 5% σε σχέση με την παλιότερη γενιά του μοντέλου.

Actross mirrors boi 640