Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έτσι σας κλέβουν κάποιοι ταξιτζήδες! (+video)

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι σας κλέβουν κάποιοι ταξιτζήδες! (+video)

Fleet Cars

Έτσι σας κλέβουν κάποιοι ταξιτζήδες! (+video)

Fleet Cars

Συνελήφθη οδηγός ταξί για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Advertisement
Advertisement

Με ειδικό λογισμικό στο κινητό τηλέφωνο αλλά και παρεμβάσεις στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή κάποιοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ή οδηγοί Ταξί εξαπατούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές ή τουρίστες χρεώνοντάς τους υπερβολικά ποσά.

Ωστόσο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνέλαβε, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μοναστηράκι, 58χρονο αλλοδαπός οδηγό Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί).

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής να προβαίνει σε προφορική συμφωνία με 2 αλλοδαπούς τουρίστες για το αντίτιμο της διαδρομής μέχρι τον Πειραιά, το οποίο προσέγγιζε το τριπλάσιο της συνήθους αξίας διαδρομής.

Από τον περαιτέρω τροχονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν έκανε χρήση ταξιμέτρου, το οποίο είχε σκοπίμως καλυμμένο με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο είχε εγκατεστημένη εφαρμογή λειτουργίας ταξιμέτρου, που ήταν ρυθμισμένη να χρεώνει επιπλέον του προβλεπομένου ποσού στο τέλος της διαδρομής.

Εκτός αυτού, διακριβώθηκε ότι είχε επέμβει στην ταμειακή μηχανή, έχοντας σπάσει την σφραγίδα και τοποθετήσει πρόσθετη συνδεσμολογία, προκειμένου να την μπλοκάρει και να μην εκδίδει αποδείξεις.

Advertisement

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, σκόπιμη επέμβαση στο ταξίμετρο και απάτη.

Επιπρόσθετα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και οι παρεπόμενες διοικητικές ποινές, όπως επίσης ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών Ταξί.

Advertisement

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι, με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ντου» της Τροχαία σε… πιάτσες των Ταξί -Βαριά πρόστιμα!
Πως οδηγός ταξί έχασε για πάντα το δίπλωμά του!
Αποκάλυψη! Έρχεται η επιδότηση-μαμούθ για ηλεκτρικό Ταξί