Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πότε θα δούμε τα πρώτα εναέρια Ταξί!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε τα πρώτα εναέρια Ταξί!

Fleet Cars

Πότε θα δούμε τα πρώτα εναέρια Ταξί!

Fleet Cars

Η United Airlines αγοράζει με 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα αεροσκάφη Archer με στόχο να τεθούν σε λειτουργία από το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον των ηλεκτρικών Ταξί που εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές ρύπων φαίνεται ότι δεν θα γραφτεί στους παραδοσιακούς δρόμους με άσφαλτο αλλά στον… αέρα. Μάλιστα πρόσφατα η Archer, μια κορυφαία εταιρία Urban Air Mobility και προγραμματιστής όλων των ηλεκτρικών κάθετων αεροσκαφών απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), έχει συνάψει συμφωνία αγοράς και συνεργασίας με την United Airlines για τα αεροσκάφη της με μπαταρία.

Ειδικότερα η United Airlines υπέβαλε παραγγελία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τα αεροσκάφη του Archer eVTOL με δυνατότητα πρόσθετων αεροσκαφών για επιπλέον 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Η United, μαζί με την Mesa Airlines, ετοιμάζονται να μεταφέρουν πελάτες με αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών eVTOL του Archer’s έως το 2024. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Scott Kirby στηρίζει το νέο αεροσκάφος ως έναν τρόπο για να «απελευθερώσει τα αεροπορικά ταξίδια».

«Δουλεύοντας με την Archer, η United δείχνει στον κλάδο των αερομεταφορών ότι τώρα είναι η ώρα να αγκαλιάσει έναν καθαρότερο, πιο αποτελεσματικό τρόπο μεταφοράς. Με τη σωστή τεχνολογία, μπορούμε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο που έχουν τα αεροσκάφη στον πλανήτη, αλλά πρέπει να προσδιορίσουμε με ποιους τρόπους θα γίνει αυτό». ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kirby.

Ο σχεδιασμός, το μοντέλο κατασκευής και η τεχνογνωσία του Archer eVTOL έχει την δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης των ανθρώπων σε μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Archer έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει το αεροσκάφος eVTOL το 2021 καθώς πρόκειται να παραχθεί σε σειρά το 2023. Κοιτώντας μπροστά, τα αεροσκάφη eVTOL θα μπορούσαν να μεταφέρουν πελάτες μεταξύ του Χόλιγουντ και του Διεθνούς Αερολιμένα του Λος Άντζελες, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές CO2 έως και 50% ανά επιβάτη.

Advertisement

Η Morgan Stanley Research ανέφερε ότι βιομηχανία αεροσκαφών eVTOL, που μεταφέρει ανθρώπους γύρω από τις περιοχές του μετρό, θα μπορούσε να είναι μια αγορά 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2040.

«Η διασταύρωση πολλών τεχνολογιών, όπως οι εξαιρετικά αποδοτικές μπαταρίες, τα αυτόνομα συστήματα και οι προηγμένες διαδικασίες κατασκευής δημιουργούν μια έντονη δραστηριότητα σε αυτόν τον χώρο», επισήμανε η Morgan Stanley.

Advertisement

Ήδη, η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία, Lilium, υπέγραψε συμφωνία με την πόλη του Ορλάντο της Φλόριντα, το Νοέμβριο 2020 για την κατασκευή του πρώτου κόμβου ταξί της χώρας με πτήσεις που θα ξεκινήσουν το 2025.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, κάποιοι θα κυκλοφορούν με εναέρια ταξί μηδενικών εκπομπών CO2, πετώντας από πόλη σε πόλη σε λίγα λεπτά, ενώ άλλοι θα είναι κολλημένοι στο έδαφος στην πολύ κίνηση.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ιδού το πρώτο ηλεκτρικό πενταθέσιο ιπτάμενο ταξί!
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Airspeeder Mk3 είναι έτοιμο (+video)
Η Hyundai ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο