Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Airspeeder Mk3 είναι έτοιμο (+video)

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Airspeeder Mk3 είναι έτοιμο (+video)

ΝΕΑ

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Airspeeder Mk3 είναι έτοιμο (+video)

ΝΕΑ

Το Airspeeder Mk3, ένα κανονικού μεγέθους ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (cVTOL), παρουσιάστηκε πριν από την… εκκίνηση του Πρώτου Πρωταθλήματος Ιπτάμενων Αγωνιστικών Αυτοκινήτων στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά αγώνων, είναι η πρώτη του είδους της και θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή τεχνολογία Ιπτάμενων Αυτοκινήτων που θα ξεκινήσει το 2022.

Το Airspeeder Mk3 είναι πράγματι ένα εντυπωσιακό μηχάνημα, ικανό να πετύχει τελική ταχύτητα 120 χλμ και χρησιμοποιεί LiDAR, RADAR και μηχανική όραση και είναι προς το παρόν τηλεκατευθυνόμενο.

«Η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αγωνιστικού ιπτάμενου αυτοκινήτου πλήρους μεγέθους στον κόσμο είναι μια στιγμή ορόσημο στην αυγή μιας νέας επανάστασης της κινητικότητας», σχολίασε ο Matthew Pearson, Ιδρυτής, Airspeeder και Alauda Aeronautics και πρόσθεσε: «Οι πρώτοι αγώνες ηλεκτρικών ιπτάμενων αυτοκινήτων στον κόσμο θα είναι οι πιο συναρπαστικοί και προοδευτικοί αγώνες αυτοκινήτων στον πλανήτη».

Advertisement
Advertisement

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην έδρα της Airspeeder στην Αδελαΐδα, το αεροσκάφος αναπτύσσεται και κατασκευάζεται από μια ομάδα που προέρχεται από κορυφαία ονόματα στον τομέα της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως: Mclaren, Babcock Aviation, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce και Brabham. Οι τελικές δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν θα πραγματοποιηθούν στην Αυστραλία πριν από την έναρξη ενός διεθνούς ημερολογίου αγώνων. Το Airspeeder Mk3 αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο τεχνικό άλμα, στην ανάπτυξη της πρώτης σειράς αγώνων στον κόσμο για ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα. Αυτό το τηλεκατευθυνόμενο όχημα είναι το τελευταίο μοντέλο, πριν από την συμμετοχή των επανδρωμένων αγωνιστικών σκαφών, Airspeeder Mk4, στο πρωτάθλημα του 2022.

Advertisement

Το τηλεκατευθυνόμενο σκάφος, Airspeeder Mk3, θα χειρίζεται ένας εξειδικευμένος χειριστής από το έδαφος, διαθέτει μια σειρά τεχνολογιών και μηχανικών πρωτοποριακών στοιχείων. Το Mk3 διαθέτει πλαίσιο και άτρακτο από ανθρακονήματα, ένα υλικό που έχει επιλεγεί για τις αντοχές, την ακαμψία και το μικρό βάρος του, τα οποία εξασφαλίζουν ευελιξία, απόδοση και αποδοτικότητα. Οι κινητήρες του MK3 είναι δύο 96 kW, οι οποίοι κινούν οκτώ έλικες («σχηματισμός οκτακόπτερ Χ» για ένα όχημα που ζυγίζει μόλις 100 κιλά μη επανδρωμένα. Τα σκάφη Mk3 θα πετούν με ταχύτητες άνω των 120 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Toyota ετοιμάζεται για ιπτάμενα αυτοκίνητα

Boeing: Πιο κοντά στα ιπτάμενα αυτοκίνητα

Advertisement

H NASA και η Uber μας φέρνουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα! (vid)