Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

«Ντου» της Τροχαίας στα Ταξί – Βαριές καμπάνες και 7 οδηγοί στο Αυτόφωρo

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ντου» της Τροχαίας στα Ταξί – Βαριές καμπάνες και 7 οδηγοί στο Αυτόφωρo

Fleet Cars

«Ντου» της Τροχαίας στα Ταξί – Βαριές καμπάνες και 7 οδηγοί στο Αυτόφωρo

Fleet Cars

Με hitech εξοπλισμό οι επιτήδειοι βραχυκύκλωναν τα ταξίμετρα και χρέωναν υπέρογκα ποσά τους επιβάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Με hitech συνδεσμολογίες και καλωδιώσεις επιτήδειοι οδηγοί Ταξί κατάφερναν να ξεγελούν τους πελάτες τους και να τους χρεώνουν υπερβολικά ποσά για μικρές διαδρομές. Ωστόσο η Τροχαία Αττικής μέσω εξειδικευμένων ελέγχων κατάφερε να συλλάβει 7 οδηγούς και να επιβάλλει βαριά πρόστιμα σε άλλους τρεις που διενεργούσαν μεταφορικό έργο χωρίς την ύπαρξη σύμβασης.

Ειδικότερα στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (Ταξί) και εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. με οδηγό, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Κ.Τ.Ε.Λ. Λιοσίων, Σ.Σ. Λαρίσης, Πλ. Καλογήρων, Σταθμός Μετρό «Άγιος Δημήτριος», Σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέας, περιοχή Καβουρίου Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πέριξ Ακρόπολης, Σταθμός Μετρό «Άγιος Αντώνιος»), συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 7 οδηγοί ταξί, εκ των οποίων οι πέντε είχαν επέμβει σκόπιμα στα ταξίμετρα και στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και οι δύο για υπερβολικό κόμιστρο.

Advertisement
Advertisement

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, σε έτερους τρείς οδηγούς εκμισθωμένων Ι.Χ.Ε. οχημάτων, καθώς και στους ιδιοκτήτες αυτών, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3.000 και 3.800 ευρώ αντίστοιχα, διότι διενεργούσαν επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, χωρίς την απαιτούμενη σύμβαση (υποκλοπή μεταφορικού έργου).

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης ταξί και της τροχαίας νομοθεσίας εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν σε μεταφορά επιβατών χωρίς λειτουργία ταξιμέτρου, οι 5 σε μη προβλεπόμενη χρήση διπλής ταρίφας, οι 5 σε άρνηση-επιλογή επιβατών, οι 5 σε παραβίαση σειράς σε χώρο αναμονής (πιάτσα) ταξί, και μία για ρυπαρό ταξί.

Advertisement

Επίσης αφαιρέθηκαν 12 άδειες οδήγησης, 7 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και 3 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Advertisement

Δείτε το video της Ελληνικής Αστυνομίας: