Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Newsauto Fleet: VW ID.4 1st Edition

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Newsauto Fleet: VW ID.4 1st Edition

Fleet Cars

Newsauto Fleet: VW ID.4 1st Edition

Fleet Cars

Ένα από τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε στο NewsAuto/ CAR Magazine επί μήνες, ευπειθώς αναφέρει!

Advertisement
Advertisement

Ήρθε στις 20 Δεκεμβρίου με 7.953 km. Τώρα έχει 8.382 km. Κατανάλωση: 21,6 kWh/100 km.

Το δεύτερο μοντέλο της σειράς ID με την οποία η VW γράφει το νέο της κεφάλαιο στην ηλεκτροκίνηση και βρίσκεται για τον επόμενο μήνα κοντά μας δίνοντας την ευκαιρία να μαζέψουμε ακόμα περισσότερες εμπειρίες από τη συμβίωση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το ID.4 έχει όλο το πακέτο για να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής: είναι SUV οπότε παίζει στην πιο δημοφιλή κατηγορία της σημερινής αγοράς, έχει τις διαστάσεις και το χωροταξικό ταλέντο ώστε να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μιας οικογένειας και φυσικά, ως αμιγώς ηλεκτρικό, εκφράζει το νέο status quo της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες ημέρες με το ID.4 έχουν επικεντρωθεί, κυρίως, στις μετακινήσεις και τις ανάγκες της καθημερινότητας και μία από τις βασικές διαπιστώσεις είναι πως εν τέλει οι αρκετά πληθωρικές διαστάσεις δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την ευχρηστία μέσα στην πόλη.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MEB με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα έχει δώσει τη δυνατότητα για μεγάλη γωνία στροφής των εμπρός τροχών με συνέπεια έναν αναλογικά πολύ μικρό κύκλο στροφής (μόλις 10,2 m) και ευελιξία supermini για το 4,5 μέτρων SUV.

Advertisement

Τα διακριτικά 1st Edition στα φτερά του ID.4 μαρτυρούν πως ο ηλεκτροκινητήρας φτάνει τους 204 PS με 310 Nm, ενώ η μπαταρία στο πάτωμα έχει χωρητικότητα 77 kWh. Ίσως πρόκειται για τον πιο ισορροπημένο συνδυασμό απόδοσης – αυτονομίας, καθώς οι επιδόσεις έχουν ζωντάνια ενώ η μέση κατανάλωση των 21,6 kWh/100 km που έχουμε δει έως τώρα μεταφράζεται σε σχεδόν 350 km αυτονομίας με μία φόρτιση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.4 GTX: Το σπορ ηλεκτρικό SUV στην Ελλάδα (+τιμή)
Πρώτη δοκιμή: Volkswagen ID.4 204 PS
Δοκιμή: Νέο VW Polo 1.0 TSI 95 PS

Advertisement