Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Εξομαλύνθηκε η κατάσταση στα Λεωφορεία

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξομαλύνθηκε η κατάσταση στα Λεωφορεία

Fleet Cars

Εξομαλύνθηκε η κατάσταση στα Λεωφορεία

Fleet Cars

Μόλις 4 στα 100 λεωφορεία με πληρότητα άνω του 65% τις ώρες αιχμής – Στο 1,41 ευρώ από τα 3 ευρώ το χιλιόμετρο μειώθηκε το κόστος κίνησης στα οχήματα των ΚΤΕΛ.

Advertisement
Advertisement

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα δείγματα από την κίνηση των επιπλέον λεωφορείων που έχουν προστεθεί στην κυκλοφορία των αστικών συγκοινωνιών τα οποία προφανώς θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ακόμα καλύτερα είναι τα δεδομένα που καταγράφονται και το Νοέμβριο, με την πληρότητα να έχει πέσει ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα πέραν του κορωνοϊού άκρως θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα από τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ καθώς το κόστος ανά χιλιόμετρο για την κίνηση του παλαιού, γηρασμένου και ρυπογόνου στόλου των λεωφορείων ανέρχεται σε 2,9 με 3 ευρώ ενώ το αντίστοιχο κόστος με τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ έχει μειωθεί στο 1,41 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τα οποία προκύπτουν από τα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ προκύπτει ότι κατά τις ώρες αιχμής πληρότητα άνω 65% (πορτοκαλί γραμμή στο γράφημα) εμφανίζεται περίπου στο 4% των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι τις περισσότερες ημέρες τα ποσοστά πληρότητας είναι χαμηλότερα, για παράδειγμα την εβδομάδα 12-16/10, πάνω από 65% είχε τα 3,47% και πάνω από 50% το 18,54%.

Advertisement

Συγκριτικά αναφέρεται ότι ένα χρόνο πριν, πληρότητα άνω του 65% είχε το 50,42% των οχημάτων και άνω του 50% το 64% των οχημάτων. Η μείωση είναι αποτέλεσμα της αύξησης των οχημάτων και της μείωσης των επιβατών.

Εκτός ωρών αιχμής, οι περιπτώσεις πληρότητας άνω του 65% είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Advertisement

Όσον αφορά για τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τα 750 λεωφορεία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής τις σχετικές αποφάσεις. Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την προμήθεια 1.300 λεωφορείων θα είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Φωτογραφία: ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Θέμα τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Αυτά είναι τα δικαιώματα των ντελιβεράδων!