Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

Fleet Cars

Massey Ferguson: Παραγωγή του 1.000.000ού τρακτέρ (+video)

 • newsautoteam

Πολλές στιγμές σημάδεψαν την πορεία του εργοστασίου από τη σειρά MF 825 των 25 ίππων, ως τα μοντέλα των 405 ίππων.

Έτσι το Beauvais έγινε το παγκόσμιο σπίτι της Massey Ferguson.

Στα 175 χρόνια ιστορίας της, το εργοστάσιο της AGCO/Massey Ferguson στο Beauvais αποτελεί σημαντικό μέρος των επιτυχιών της από το άνοιγμά του τον Νοέμβριο του 1960. Με αφορμή την 175η επέτειό της και την παραγωγή του 1.000.000ού τρακτέρ του κεντρικό της εργοστασίου, η Massey Ferguson ανατρέχει σε κομβικές στιγμές και ορόσημα.

 • 1960 –Στις 21 Νοεμβρίου αρχίζει η παραγωγή τρακτέρ, με 19.506 τρακτέρ την πρώτη χρονιά σε μια έκταση 10 εκταρίων.
 • 1965 – Το εργοστάσιο της MasseyFerguson ολοκληρώνει τα πρώτα 100.000 τρακτέρ.
 • 1971 – Το εργοστάσιο της MasseyFerguson ολοκληρώνει 250.000 τρακτέρ.
 • 1974 – Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 το εργοστάσιο στο Beauvais αρχίζει να επεκτείνεται σημαντικά με μια νέα γραμμή παραγωγής καμπίνων και διπλασιασμό της γραμμής συναρμολόγησης.

 • 1981 – Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η σημαντική επένδυση και επέκταση φέρνει στο Beauvais ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης. Η ομάδα μηχανικών στο Beauvais έχει “γεννηθεί για να καλλιεργεί” και να προωθεί την καινοτομία για τη Massey Ferguson. Το εργοστάσιο παρήγαγε το 500.000ό τρακτέρ του.
 • 1985 – Το εργοστάσιο στο Beauvais γιορτάζει την 25ή επέτειο της Massey Ferguson και υποδέχεται 15.000 επισκέπτες στο εργοστάσιο μέσα σε δέκα ημέρες.
 • 1986 –Με μια επένδυση 220 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων εκείνη την εποχή, οι εγκαταστάσεις παραγωγής στο εργοστάσιο στο Beauvais αναδιαμορφώνονται πλήρως για να φέρουν επανάσταση στη βιομηχανία των γεωργικών ελκυστήρων με τη σειρά MF 3000, την πρώτη που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά συστήματα επί του οχήματος.
 • 1987 – Τα εργοστάσια στο Beauvais αρχίζουν την παραγωγή τρακτέρ ISEKI για την Ιαπωνία. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, όπου γιορτάζονται 35 χρόνια συνεργασίας με την ISEKI.

 • 1989 – Τη χρονιά που γιορτάζεται η 200ή επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης, το εργοστάσιο στοBeauvais παράγει το 600.000ό τρακτέρ του.
 • 1992 – Το γαλλικό τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Beauvais δημιουργεί τη Massey Ferguson Finance – την πρώτη πλήρως ολοκληρωμένη λύση χρηματοδότησης του κατασκευαστή που καθιστά τα αξιόπιστα μηχανήματα προσιτά στους αγρότες. Τώρα είναι γνωστή ως AGCO Finance και γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια συνεργασίας με την DLL Finance.
 • 1994 – 2 Κύρια ορόσημα για το εργοστάσιο της Massey Ferguson είναι η ένταξή της στην AGCO και η δημιουργία της GIMA για την ανάπτυξη και κατασκευή κιβωτίων ταχυτήτων.
 • 1998 – Τα εργοστάσια Massey Ferguson στο Beauvais λανσάρουν τον πρωτοποριακό μοχλό MF Power Control στη σειρά MF 6200 & MF 8200.
 • 2000 – Η MasseyFerguson δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα μηχανογραφικά συστήματα το 2000 και ολοκλήρωσε την παραγωγή του 700.000ού ελκυστήρα της.
 • 2002 – Επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ για την προετοιμασία της νέας γενιάς Series και τη μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής του εργοστασίου του Coventry. Μια τεράστια επένδυση και ένα ευρύτερο σχέδιο προσλήψεων στο Beauvais.

 • 2008 – Σε αυτή την 50ή επέτειο της Massey Ferguson, το Beauvais εγκαινιάζει το νέο Κέντρο Τεχνολογίας για να υποδεχτεί τους επισκέπτες της και αποκαλύπτει τη
  σειρά MF 8600, το πρώτο γεωργικό μηχάνημα που εισάγει την τεχνολογία SCR για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς περί εκπομπών ρύπων. Οι κινητήρες με συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων SCR λειτουργούν με το βέλτιστο μίγμα αέρα/καυσίμου για την καλύτερη οικονομία, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται πλέον από όλους τους κατασκευαστές. Αυτός ο ελκυστήρας θα λάβει αρκετά βραβεία, όπως το τρακτέρ της χρονιάς, το μηχάνημα της χρονιάς, το χρυσό μετάλλιο καινοτομίας της SIMA.
 • 2010 – Το εργοστάσιο της Massey Ferguson έχει προσαρμοστεί στο νέο σύστημα παραγωγής της AGCO, πρωτοστατώντας με την εφαρμογή της λιτής παραγωγικής διαδικασίας.
 • 2013 – Νέα επέκταση του εργοστασίου με την εγκατάσταση Beauvais 2 Cab και την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πωλήσεων – επένδυση 15,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης Beauvais 2 επιτυγχάνει τη δημιουργία μιας νέας αποκλειστικής γραμμής συναρμολόγησης καμπίνας στο Beauvais 2, ενώ παρέχει πολύ περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην κύρια εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας τεχνικές λιτής παραγωγικής διαδικασίας.

 • 2016 – Ο βιομηχανικός κλάδος αναγνωρίζει την αριστεία του πλάνου στο Beauvais – Το Beauvais λαμβάνει δύο πολυπόθητα βραβεία:“Best Foreign Exporter 2016”,ως ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας γεωργικών μηχανημάτων στη Γαλλία και “Εργοστάσιο της Χρονιάς 2016” για την εφαρμογή της λιτής παραγωγικής διαδικασίας και την πρώτη θέση στην προσέγγιση της ποιότητας.
 • 2018–Έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου εφοδιασμού εξαρτημάτων στο Beauvais 3 – Τα εγκαίνια αυτού του χώρου 8 εκταρίων με ένα κτίριο 30.000m² που στεγάζει το νέο κέντρο εφοδιασμού & αποθήκευσης της MasseyFerguson. Εδώ, η επένδυση που έφτασε διψήφιο αριθμό σε εκατομμύρια ευρώ βελτιστοποιεί την προμήθεια εξαρτημάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας.

 • 2020 – Με την καινούρια απόκτηση της διπλανής έκτασης 15,7 εκταρίων, το εργοστάσιο στο Beauvais σκοπεύει τώρα να επενδύσει επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ, καθώς αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής με τεχνολογία 4.0.
 • 2022 – Η μονάδα στο Beauvais ξεκινά την εσωτερική παραγωγή δεξαμενών καυσίμου και AdBlue και παράγει τον 1.000.000ό ελκυστήρα της. Η μονάδα θα ενώσει σύντομα τις 3 τοποθεσίες, Beauvais 1 (κύρια ιστορική τοποθεσία), Beauvais 3 (κέντρο εφοδιασμού) και Beauvais 4 για να δημιουργήσει ένα ενιαίο κομμάτι MF Campus που θα συνδυάζει όλα τα τμήματα μαζί.

Στο τέλος αυτού του νέου επενδυτικού προγράμματος, η AGCO θα έχει δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινότητα του Beauvais, καθώς ήθελαν το Beauvais να γίνει η παγκόσμια έδρα της Massey Ferguson. Η απόκτηση της έκτασης των 15,7 εκταρίων, η οποία περιλαμβάνει 4,5 εκτάρια κτιρίων, σηματοδοτεί την έντονη επιθυμία της AGCO για συνεχείς επενδύσεις για βελτιωμένη απόδοση, οι οποίες θα επιτρέψουν στη Massey Ferguson να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τον αξιόπιστο εξοπλισμό της.

Με τη βοήθεια των γεωργικών λύσεων Fuse, η πλήρης σειρά εξοπλισμού και υπηρεσιών της AGCO βοηθά τους αγρότες να… θρέψουν βιώσιμα τον κόσμο μας. Η AGCO ιδρύθηκε το 1990 με έδρα το Duluth της Georgia των ΗΠΑ και το 2021 είχε καθαρές πωλήσεις 11,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Dot Award Product Design 2021 για τα τρακτέρ Massey Ferguson 8S
Massey Ferguson NEXT Edition: Τα τρακτέρ στο επόμενο επίπεδο
Η Massey Ferguson οργώνει με 190 ίππους

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto