Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ηλεκτρικό το van Opel Combo

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό το van Opel Combo

Fleet Cars

Ηλεκτρικό το van Opel Combo

Fleet Cars

Το Opel Combo-e διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος, διακρίνεται για την υψηλή του αυτονομία και την εντυπωσιακή του λειτουργικότητα.

Advertisement
Advertisement

Σε σταδιακό εξηλεκτρισμό του στόλου του περνάει ο όμιλος PSA (πλέον υπό την ομπρέλα της Stellantis), με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης να αφορά και τα βαν. Μετά την παρουσίαση, λοιπόν, του ηλεκτρικού Citroen Berlingo, το φως της δημοσιότητας βλέπει και το Opel Combo-e.

Όπως και το βαν της Citroen, έτσι και το ηλεκτρικό Combo απολαμβάνουν όγκο φόρτωσης 4,4 m3, ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο αποτυπώνεται στα 800 kg.

Το επαγγελματικό βαν διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος: Η μικρότερη έκδοση έχει μήκος 4,40 μ., το μεταξόνιο αντιστοιχεί σε 2,785 μ., και μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως και 3,09 μ. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου έως 750 kg.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την μακρύτερη έκδοση, XL, το μεταξόνιο αποτυπώνεται σε 2.975 μ., ο όγκος φόρτωσης είναι 4,4 m3, ενώ μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους έως και 3,440 μ.

Επιπροσθέτως, διατίθεται και σε βαν μεταφοράς προσωπικού, το οποίο βασίζεται στην έκδοση XL. Συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, μπορούν να μεταφερθούν έως και 4 άτομα, ενώ χάρη στη διαρρύθμιση της καμπίνας, διατηρείται ακέραια η δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης του βαν -ανεξαρτήτως έκδοσης- συνιστά ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων και των 260 Nm ροπής. Το Combo-e μπορεί και επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 11,2 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh, τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα, μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, γεγονός που δεν επηρεάζεται τη χωρητικότητα του μοντέλου. Αναφορικά με την αυτονομία,  μπορεί να καλύψει έως 275 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας.

Περί φόρτισης ο λόγος σε δημόσιο σταθμό φόρτισης ισχύος DC 100 kW, η φόρτιση στο 80% απαιτεί 30 λεπτά. Παράλληλα, ανάλογα με την αγορά και την υποδομή, το Combo-e ενσωματώνει στον βασικό εξοπλισμό του έναν τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW.

Advertisement

Το μοντέλο ενσωματώνει μια πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης μεταξύ των οποίων, σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control).

Επιπροσθέτως, ο ψηφιακός κόσμος απαρτίζεται από τα συστήματα infotainment Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro με οθόνη αφής 8,0”. Αμφότερα προσφέρουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto

Η λίστα συστημάτων υποστήριξης οδηγού του Combo-e, ήδη γνωστή από την επιβατική έκδοση Combo Life, περιλαμβάνει επίσης σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control).

Το ηλεκτρικό Combo-e θα διατεθεί στην αγορά το επόμενο φθινόπωρο και θα συνοδεύεται από το νέο Vivaro-e. Επόμενο μοντέλο που αναμένεται εντός του έτους είναι το Movano-e.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι τα νέα Opel Astra και Corsa

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι Έλληνες

Δοκιμή: Opel Corsa-e (Fast Charging)