Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το Citroen Berlingo έγινε ηλεκτρικό

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Citroen Berlingo έγινε ηλεκτρικό

Fleet Cars

Το Citroen Berlingo έγινε ηλεκτρικό

Fleet Cars

Το e-Berlingo διατηρεί την πρακτικότητα της συμβατικής έκδοσης, επωφελείται από υψηλά επίπεδα αυτονομίας και διατίθεται σε δύο μεγέθη.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιείται η μετάβαση των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ηλεκτροκίνηση, με όλο και περισσότερες εταιρείες να διευρύνουν το στόλο τους με αυτοκίνητα σχετικής τεχνολογίας.

Στην ηλεκτρική ενέργεια «λυγίζει» και η κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Citroen Berlingo, η ηλεκτρική εκδοχή του οποίου μόλις αποκαλύφθηκε.

Όπως ανακοινώνει η Citroen, το e-Berlingo, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την έκδοση με το θερμικό μοτέρ, ενώ, παράλληλα, εξοπλίζεται με αρκετή αυτονομία (ηλεκτρική), αλλά και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων και των 260 Nm ροπής το οποίο χαρίζει στο μοντέλο τελική ταχύτητα των 135 χλμ./ώρα. Σημειώνεται πως εν λόγω τελική ταχύτητα «επιτυγχάνεται» εφόσον ενεργοποιηθεί το προφίλ οδήγησης “Power” – Normal & Eco τα άλλα δύο.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνεται και μια μπαταρία των 50kWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα καθίσματα του ηλεκτρικού Berlingo, μ’ αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται ο όγκος φόρτωσης. Όσον αφορά την αυτονομία, αυτή αντιστοιχεί σε 275 χλμ.

Advertisement

Τρόποι φόρτισης

Advertisement

Σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέσω φορτιστή ισχύος 100 kW, η μπαταρία φορτίζει από το 0 στο 80% σε 30 λεπτά.

Στο σπίτι ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης, μέσω Wallbox 32A και σε μονοφασική παροχή, η διαδικασία διαρκεί 5 ώρες. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα φόρτισης του οχήματος μέσω απλής οικιακής πρίζας.

Σημειώνεται πως το e-Berlingo ανακτά ενέργεια και κατά την επιβράδυνση. Για μεγαλύτερη αποδοτικότητα, ο οδηγός καλείται να πατήσει το κουμπί “B” που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement

To Citroen e-Berlingo διατίθεται τόσο ως επαγγελματικό βαν όσο και ως όχημα μεταφοράς προσωπικού. Στην πρώτη περίπτωση καταφτάνει σε δύο μεγέθη: Την «Μ» με μήκος 4,40 μέτρα και την “XL” η οποία φτάνει τα 4,75. Ως βαν μεταφοράς προσωπικού, αυτό βασίζεται στην έκδοση αμαξώματος XL και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 επιβάτες. Το ύψος του είναι μόλις 1,84 μ.

Ο όγκος φόρτωσης αντιστοιχεί σε 4,4 m3, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο αποτυπώνεται στα 800 kg και διατίθεται με γνωστή καμπίνα Extenso.

To βαν τέλος, θα ενσωματώνει μια κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών, στην οποία θα απεικονίζεται μια ψηφιακή σελίδα με την ονομασία “Energy”. Μέσω αυτής ο οδηγός θα μπορεί να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια (π.χ. ροή ενέργειας).

Το ηλεκτρικό Citroen e-Berlingo θα «προσγειωθεί» στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι οίκοι ανοχής

Lockdown: Πώς μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

VW: Γιατί είπε “όχι” στο εργοστάσιο της Τουρκίας