Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Hyundai: Παρουσίασε διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai: Παρουσίασε διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο

Fleet Cars

Hyundai: Παρουσίασε διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο

Fleet Cars

Το πρώτο διώροφο ηλεκτρικό λεωφορείο της αποκάλυψε η Huyndai στην Ν. Κορέα, στην έκθεση “Γη, Υποδομές και Τεχνολογία Μεταφορών” την οποία και συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της χώρας. Με αυτονομία 300 χλμ. και σύντομο χρόνο φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

 

Για την εξέλιξη του πρώτου διώροφου ηλεκτρικού λεωφορείου στην ιστορία της εταιρίας η Hyundai συνεργάστηκε με την κορεάτικη κυβέρνηση με το project να ξεκινά το 2017. Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν 18 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πρόταση στα ΜΜΜ της Hyundai μπορεί να μεταφέρει έως 70 επιβάτες με έντεκα θέσεις στο… ισόγειο και άλλες 59 στον όροφο. Η Hyundai αναφέρει πως σε σχέση με ένα συμβατικό λεωφορείο, το δικό της μπορεί να μεταφέρει 50% περισσότερους επιβάτες, ενώ φέρει παράλληλα δύο αναπηρικά αμαξίδια, ράμπα που εκτείνεται αυτόματα και σχεδίαση πατώματος που διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το νέο λεωφορείο φέρει υγρόψυκτες συστοιχίες μπαταριών πολυμερών χωρητικότητας 384 kWh, οι οποίες προσφέρουν μέγιστη ακτίνα δράσης 300 χλμ. με μία φόρτιση. Η πλήρης φόρτιση τους μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 72 λεπτά. Το ηλεκτρικό λεωφορείο έχει μήκος 12,99 μ. και ύψος 3,995 μ. Ο πρώτος άξονας φέρει ανεξάρτητη ανάρτηση και ηλεκτρικό κινητήρα 240kW και συνδυάζεται με κινητήρα στον δεύτερο άξονα, ενώ στο στρίψιμο υποβοηθούν και οι πίσω τροχοί.

Advertisement

Το λεωφορείο φέρει παράλληλα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως σύστημα δυναμικού ελέγχου (Vehicle Dynamic Control -VDC), σύστημα αποφυγής πρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist -FCA) που φρενάρει αυτόνομα σε περίπτωση ανίχνευσης εμποδίου αλλά και σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist -LKA).

Advertisement