Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ford: Γιγαντιαία επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικού LCV

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Γιγαντιαία επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικού LCV

Fleet Cars

Ford: Γιγαντιαία επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικού LCV

Fleet Cars

Εντός του 2023, η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέα ελαφρού επαγγελματικού οχήματος, ενώ το 2024 θα κάνει πρεμιέρα και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Σε μια γιγαντιαία επένδυση προχωρά η Ford, με φόντο την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023, ενώ το 2024 θα παραχθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Η επένδυση μεταφράζεται σε 300 εκατ. δολάρια και θα γίνει στο εργοστάσιό της στη ρουμανική Κραϊόβα. Η μηδενικών εκπομπών ρύπων εκδοχή του επερχόμενου LCV θα συνιστά το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία, με το εργοστάσιο θα αναδειχθεί στην τρίτη μονάδα της εταιρείας στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει όχημα σχετικής τεχνολογίας.

Το νέο επενδυτικό εγχείρημα της μπλε οβάλ μάρκας σχολίασε ο ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης: «Οι δραστηριότητες της Ford στην Κραϊόβα έχουν κορυφαία διαπιστευτήρια ανταγωνιστικότητας και ευελιξίας. Η απόφασή μας για την παραγωγή αυτού του νέου, ελαφρού επαγγελματικού οχήματος στη Ρουμανία αντανακλά τη συνεχιζόμενη θετική συνεργασία μας με τους τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα, και την επιτυχία ολόκληρης της ομάδας της Ford Craiova»

Η νέα επένδυση της Ford έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων φετινών επενδύσεων στο Ford Cologne Electrified Vehicle Center (Γερμανία) και στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan στο Kocaeli (Τουρκία) και στέλνει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι  σε βρίσκεται επιταχυνόμενη πορεία ώστε να προσφέρει στους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων της ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το Φεβρουάριο, η Ford δεσμεύτηκε ότι ολόκληρος ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων της θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της Ford προβλέπεται να αφορούν πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030.

Το νέο LCV της Ford και οι επενδύσεις στη Ρουμανία

Advertisement

Το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα εφοδιάζεται επίσης με μερικούς από τους πιο προηγμένους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και diesel της Ford. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πετρελαιοκινητήρες προηγμένης τεχνολογίας από το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και συστήματα μετάδοσης από την Ford Halewood Transmissions Limited που έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της νέας επένδυσης – πλησιάζει τα 2 δις δολάρια από το 2008 που αγόρασε το εργοστάσιο της Κραϊόβα.

Advertisement

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εργοστάσιο της Κραϊόβα τα τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση άνω των 600 ρομπότ για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο φανοποιείο, στο τμήμα πρεσών, στο βαφείο και στα τμήματα γενικής συναρμολόγησης και πλαισίου. Περίπου 6.000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της μονάδας.

Η δέσμευση του εργοστασίου της Κραϊόβα στον εξηλεκτρισμό χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Puma mild-hybrid. Την ίδια στιγμή, η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο καθώς η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στη Ρουμανία. Εκτός από το Puma, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό Ford EcoSport και ο πολυβραβευμένος κινητήρας 1.0L EcoBoost.

Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής του νέου οχήματος και λοιπές προϊοντικές λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Αύξηση πωλήσεων για τη Ford- Δημοφιλέστερο το Puma
O πόλεμος μεταξύ Tesla και Ford καλά κρατεί
Κλασσικό Ford Bronco με 466 ίππους