Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Επίσημο! Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο! Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

Επίσημο! Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρατείνει έως τα τέλη Οκτωβρίου την ελάχιστη διάρκεια εκτέλεσης του μεταφορικού έργου.

Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος που δίνει παράταση της ελάχιστης διάρκειας των 30 λεπτών για μεταφορικό έργο ενοικιαζόμενου οχήματος με οδηγό στα νησιά της χώρας η οποία έχει ισχύ ως τα τέλη Οκτωβρίου!

Ειδικότερα στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος επισημαίνεται ότι: «Ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης, παρατείνεται από την 1η Απριλίου 2022 έως και την 31η Οκτωβρίου 2022 η ελάχιστη διάρκεια εκτέλεσης του μεταφορικού έργου των Ε.Ι.Χ. οχημάτων με οδηγό, κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Η.2 της παραγράφου Η του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222), στα νησιά της χώρας πλην των νήσων Κρήτης και Ευβοίας.»

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το Newsautro.gr είχε πρωτοστατήσει δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να αλλάξει η σχετική νομοθεσία για να διευκολυνθούν οι εταιρείες ενοικιάσεων οχημάτων με οδηγούς την τουριστική περίοδο.

Το όριο της 31ης Αυγούστου που προέβλεπε ο νόμος δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στον κλάδο καθώς ένας τουρίστας που θα ενοικιάσει ένα όχημα με οδηγό στις 25 Αυγούστου για μια μετάβαση θα πληρώσει 40 ευρώ ενώ λίγες ημέρες αργότερα και μετά την 1η Σεπτέμβρη για την ίδια διαδρομή θα πρέπει να πληρώσει 90 ευρώ!

Ωστόσο στις 4 Σεπτεμβρίου 2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4825 στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 55 που αφορούσε στην επέκταση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Advertisement

Το άρθρο 55 ανέγραφε χαρακτηριστικά ότι: «Παράταση χρονικού διαστήματος εκμίσθωσης με οδηγό Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων μέσω προκράτησης. Αποκλειστικά για το έτος 2021, η ισχύς του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 219Α του ν. 4512/2018 (Α΄ 5), σύμφωνα με την οποία, ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των νησιών Κρήτης και Εύβοιας, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως, ορίζεται σε μισή ώρα, παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.10.2021

Με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δόθηκε νέα παράταση στη λήξη της νομοθετικής ρύθμισης έως τα τέλη Οκτωβρίου 2022.

Advertisement

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προς απελευθέρωση και η ενοικίαση ΙΧ με οδηγό!
Δικαίωση Newsauto.gr: Πράσινο φως στην ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό!
Εξαφανίστηκαν τα “πειρατικά” VIP ταξί από τη Μύκονο