Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Δικαίωση Newsauto: Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικαίωση Newsauto: Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

Δικαίωση Newsauto: Έως 31/10 το χαμηλό κόμιστρο σε ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

Η κυβέρνηση άλλαξε τη σχετική νομοθεσία επεκτείνοντας την ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Για ακόμη μία φορά δικαιώθηκε το Newsauto.gr στηρίζοντας με το δικό του τρόπο του επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού καθώς μετά το δημοσίευμά μας άλλαξε η σχετική νομοθεσία και διορθώθηκε ένα λάθος που προφανώς και δεν είχαν διαπιστώσει τα στελέχη των Υπουργείων.

Ειδικότερα στις 16 Αυγούστου το Newsauto.gr είχε δημοσιεύσει θέμα με τίτλο «Αγκάθι» η 1η Σεπτέμβρη για τις εταιρείες ενοικίασης ΙΧ με οδηγό σύμφωνα με το οποίο από τις αρχές του μήνα θα έπρεπε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να διπλασιάσουν τις τιμές ενοικίασης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την νομοθεσία από την 1η Μαΐου έως και την 31η Αυγούστου έχει οριστεί κατώτατη τιμή για κάθε εκμίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό. Ωστόσο αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο καθώς ένας τουρίστας που θα ενοικιάσει ένα όχημα με οδηγό στις 25 Αυγούστου για μια μετάβαση θα πληρώσει 40 ευρώ ενώ λίγες ημέρες αργότερα και μετά την 1η Σεπτέμβρη για την ίδια διαδρομή θα πρέπει να πληρώσει 90 ευρώ!

Ωστόσο στις 4 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4825 στον οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 55 που αφορά στην επέκταση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό έως τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Το άρθρο 55 αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Παράταση χρονικού διαστήματος εκμίσθωσης με οδηγό Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων μέσω προκράτησης. Αποκλειστικά για το έτος 2021, η ισχύς του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 219Α του ν. 4512/2018 (Α΄ 5), σύμφωνα με την οποία, ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην των νησιών Κρήτης και Εύβοιας, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως, ορίζεται σε μισή ώρα, παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.10.2021

Advertisement

Στελέχη από τον τουριστικό κλάδο επισήμαναν στο Newsauto.gr ότι: «Αρχικά θα θέλαμε σας ευχαριστήσουμε για τη δημοσιοποίηση του θέματος που σίγουρα συνέβαλε στην άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση και στην διόρθωση ενός μεγάλου λάθους. Η αναφερόμενη πλέον νομοθετημένη επέκταση αποτελεί δικαίωση για τις επιχειρήσεις μας και διόρθωση μια στρέβλωσης που διαιωνίζεται.

Φυσικά ευελπιστούμε ως επιχειρήσεις να έχουμε σύντομα την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους νέους αρμόδιους στα Υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού, ώστε να επισπευσθούν οι απαραίτητες αλλαγές που απαιτούνται να γίνουν για το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων μας, με γνώμονα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας, την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Advertisement

Θεωρούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες αλλά και έχει φτάσει ο χρόνος για την κατάρτιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τα Εκμισθούμενα  ΕΙΧ με οδηγό όπου θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα και θα στοχεύει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δικαίωση Newsauto.gr: Πράσινο φως στην ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό!
«Αγκάθι» η 1η Σεπτέμβρη για τις εταιρείες ενοικίασης ΙΧ με οδηγό
Απίστευτο! Ο ΕΟΤ δεν επιτρέπει την ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό