Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Έμεινε το ΙΧ και η εταιρεία leasing του έστειλε το λογαριασμό!

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έμεινε το ΙΧ και η εταιρεία leasing του έστειλε το λογαριασμό!

Fleet Cars

Έμεινε το ΙΧ και η εταιρεία leasing του έστειλε το λογαριασμό!

Fleet Cars

Οι άγνωστες εταιρείες του κλάδου με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν συντηρούν τα ΙΧ αλλά απαιτούν και χρήματα από τους πελάτες για τις επισκευές.

Advertisement
Advertisement

Απίστευτο αλλά όμως Ελληνικό αποτελεί το περιστατικό που συνέβη σε χρήστη εταιρικού πολυτελούς οχήματος το οποίο έχει αποκτηθεί από μικρή άγνωστη εταιρεία leasing καθώς το όχημα για κάποιο λόγο έμεινε στο δρόμο, μεταφέρθηκε με οδική βοήθεια στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και η μικρή άγνωστη εταιρεία χρονομίσθωσης του έστειλε τον… λογαριασμό!

Μπορεί η μακροενοικίαση αυτοκινήτων να αποτελεί την μοναδική λύση όπου ο χρήστης του οχήματος δεν ασχολείται με την συντήρηση, τα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και απρόσμενες βλάβες αλλά στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι εξαιτίας της ανάπτυξης που καταγράφει ο κλάδος βρήκαν την ευκαιρία να εισπράξουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τους πελάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά λοιπόν κάποιες μικρές άγνωστες εταιρείες leasing για να αποκτήσουν ένα σημαντικό αριθμό πελατών έριξαν τις τιμές των μηνιαίων μισθωμάτων τόσο χαμηλά που κανείς δεν μπορούσε να τους ανταγωνιστεί και αφού οι πελάτες-θύματα «έφαγαν» το δόλωμα και υπέγραψαν τις συμβάσεις βρίσκονταν πλέον στο έλεος των στελεχών των μικρών και άγνωστων εταιρειών.

Πέραν της μη συντήρησης των οχημάτων σε εξουσιοδοτημένα service ανεξαρτήτου τιμήματος του οχήματος πρόσφατα ήρθε ακόμη ένα περιστατικό που αναδεικνύει περίτρανα ότι μόνο υπηρεσίες δεν παρέχουν στους πελάτες τους κάποιες κυρίως μικρές άγνωστες εταιρείες leasing.

Ειδικότερα ο χρήστης ενός πολυτελούς SUV αυτοκινήτου με αξία άνω των 70.000 ευρώ καθώς κινούνταν στο δρόμο ξαφνικά άναψαν όλες οι ενδείξεις στο ταμπλό και το όχημα ακινητοποιήθηκε.

Advertisement

Αμέσως κάλεσε την οδική βοήθεια και εξαιτίας του περασμένου της ώρας, περίπου 10 το βράδυ, η οδική βοήθεια θα πήγαινε το ακινητοποιημένο όχημα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο νωρίς το πρωί.

Μιλώντας με την αντιπροσωπεία που πήγε το όχημα την επόμενη ημέρα αμέσως του έδωσαν όχημα αντικατάστασης ενώ παρά το γεγονός ότι είχε αναγγείλει την ακινητοποίηση του οχήματος στην μικρή άγνωστη εταιρεία leasing εκείνοι δεν του παρείχαν κανένα όχημα αντικατάστασης ως όφειλαν.

Advertisement

Αφού λοιπόν ο χρήστης του εταιρικού πολυτελούς SUV που είχε ακινητοποιηθεί πήρε το όχημα αντικατάστασης από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο περίμενες κάποιο τηλεφώνημα από την εταιρεία leasing για να τον ενημερώσουν.

Ωστόσο το μόνο τηλεφώνημα που έλαβε ήταν από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο όπου τον ενημέρωσαν ότι η ζημιά οφείλεται σε κάποιο καλώδιο το οποίο είχε αλλοιωθεί εξαιτίας εξωτερικού παράγοντα (ποντίκι) είτε λόγω αστοχίας υλικού.

Ο χρήστης του εταιρικού οχήματος τους επισήμανε να επικοινωνήσουν με την εταιρεία leasing ώστε να αναλάβει το κόστος επισκευής!

Advertisement

Μετά από λίγες ημέρες από την μικρή άγνωστη εταιρεία leasing ο χρήστης του πολυτελούς SUV που είχε ακινητοποιηθεί έλαβε από την εταιρεία leasing ένα μήνυμα το οποίο ανέγραφε χαρακτηριστικά ότι: «Καλημέρα σας. Παρακαλώ για την άμεση εξόφληση του ποσού των …. ευρώ  που αφορά την επισκευή του οχήματος!»

Ο πελάτης της μικρής άγνωστης εταιρείας leasing έγινε κυριολεκτικά έξαλλος με την αποστολή του λογαριασμού επισκευής του οχήματος απαιτώντας εξηγήσεις από την εταιρεία leasing και παράλληλα απευθύνθηκε σε κάποιο νομικό γραφείο καθώς η επισκευή του οχήματος σε περίπτωση βλάβης περιλαμβάνεται στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο χρήστης με την εταιρεία και στην προκειμένη περίπτωση η μικρή άγνωστη εταιρεία leasing αθέτησε τους όρους της σύμβασης…

Η ζημιά δεν αφορά σε προγραμματισμένη συντήρηση!

Η μικρή άγνωστη εταιρεία leasing απάντησε στον πελάτη και χρήστη του εταιρικού οχήματος ότι από την στιγμή που η ζημιά δεν αφορά σε προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματος δεν καλύπτεται από την εταιρεία και προεξοφλείται από τον μισθωτή!

Ειδικότερα η απάντηση ανέγραφε ότι: «Όπως γνωρίζετε, το τιμολόγιο επισκευής που αναφέρετε, αφορά σε επισκευή που οφειλόταν σε ζημιά της καλωδίωσης. Η ζημιά αυτή δεν αφορά σε προγραμματισμένη συντήρηση του οχήματος, αλλά σε ζημιά που ανάγεται στον Μισθωτή και είναι μη προκοστολογημένη δαπάνη. Δεν καλύπτεται από τη Σύμβαση Μίσθωσης και κανονικά προεξοφλείται από τον Μισθωτή και δεν δικαιολογεί αυτοκίνητο προσωρινής αντικατάστασης. Κατ’ εξαίρεση εξοφλήθηκε από την εταιρεία μας για λογαριασμό σας και στη συνέχεια σας τιμολογήθηκε. Παρακαλώ για την άμεση εξόφληση, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα στη μισθωτική σχέση

Η εξέλιξη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς με την συγκεκριμένη κίνηση η μικρή άγνωστη εταιρεία leasing προκαλεί κλυδωνισμούς σε έναν ολόκληρο κλάδο και αποδεικνύει ότι τελικά η απόκτηση εταιρικού οχήματος από μικρή άγνωστη εταιρεία leasing λόγω χαμηλής τιμής ίσως αποδειχθεί πολύ πιο… ακριβή από τις υψηλότερες τιμές που έχουν μεγάλες εταιρείες του κλάδου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί οι κλέφτες προτιμούν αυτοκίνητα από Leasing;
Προσοχή με τις… άγνωστες εταιρείες Leasing!
Αύξηση σοκ στα μισθώματα leasing