Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

«Αγκάθι» η 1η Σεπτέμβρη για τις εταιρείες ενοικίασης ΙΧ με οδηγό

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αγκάθι» η 1η Σεπτέμβρη για τις εταιρείες ενοικίασης ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

«Αγκάθι» η 1η Σεπτέμβρη για τις εταιρείες ενοικίασης ΙΧ με οδηγό

Fleet Cars

Διπλάσιες ή πολλαπλάσιες τιμές θα πληρώνουν οι τουρίστες για τις ίδιες διαδρομές που είχαν διανύσει έως τα τέλη Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Αντιμέτωποι με ένα παλαιό θέμα αναμένεται να βρεθούν από την 1η Σεπτεμβρίου και πάλι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό στα νησιά καθώς αν δεν αλλάξει η σχετική νομοθεσία θα πρέπει να διπλασιάσουν τις τιμές ενοικίασης!

Ειδικότερα σύμφωνα με την νομοθεσία από την 1η Μαΐου έως και την 31η Αυγούστου έχει οριστεί κατώτατη τιμή για κάθε εκμίσθωση αυτοκινήτου με οδηγό. Ωστόσο αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κλάδο καθώς ένας τουρίστας που θα ενοικιάσει ένα όχημα με οδηγό στις 25 Αυγούστου για μια μετάβαση θα πληρώσει 40 ευρώ ενώ λίγες ημέρες αργότερα και μετά την 1η Σεπτέμβρη για την ίδια διαδρομή θα πρέπει να πληρώσει 90 ευρώ! Στελέχη από τον κλάδο ενοικιάσεων οχημάτων με οδηγό έχουν ήδη ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για το πρόβλημα που έχει προκαλέσει ο χρονικός περιορισμός και ζητούν την επέκταση της κατώτατης τιμής μίσθωσης έως τα τέλη Οκτωβρίου όπου ουσιαστικά ολοκληρώνεται και η τουριστική σαιζόν.

Advertisement
Advertisement

Όπως επισημαίνουν στο Newsauto.gr στελέχη από τον κλάδο ενοικίασης οχημάτων με οδηγό: «Σημαντικό ζήτημα για την δική μας δουλειά είναι ότι έχει θεσμοθετηθεί η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης των 30 λεπτών σε ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα (εκτός Κρήτης και Εύβοιας), μιας και στα νησιά οι αποστάσεις είναι πολύ μικρότερες από τις μεγάλες πόλεις για την καλοκαιρινή σεζόν κάθε έτους. Aυτή η περίοδος ορίστηκε από 01 Μαΐου ως 31 Αυγούστου κάθε έτους. Αυτό έφερε μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις μας από την στιγμή που ορίστηκε με νομοθεσία και κατώτατη τιμή για κάθε εκμίσθωση. Στην πράξη τι μας ζητάει ο νομοθέτης ένα τουρίστας που κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας για να πάει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο του θα πληρώσει τις 25 Αυγούστου 40 ευρώ. Μετά από 6 ημέρες 01 Σεπτέμβρη, όταν αυτός ο ίδιος τουρίστας θέλει να κάνει χρήση ξανά της ίδιας υπηρεσίας για να πάει από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο (ίδια υπηρεσία, ίδια απόσταση κλπ) θα πρέπει να πληρώσει για την υπηρεσία αυτή 90 ευρώ. Και θα πρέπει να τον πείσουμε ότι αυτό ορίζει η νομοθεσία, δυστυχώς όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ο τουρίστας νομίζει ότι ο επιχειρηματίας προσπαθεί να τον εξαπατήσει, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει αυτή την νομοθεσία ο κάθε τουρίστας. Σημειώνουμε δε, ότι στην παρούσα φάση με τη θεσμοθέτηση του ΦΠΑ στο 13% οι παραπάνω ελάχιστες τιμές έχουν οριστεί στα 36 και 82 ευρώ αντίστοιχα αντί 40 και 90 ευρώ.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις από τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού ότι αυτό θα διορθωνόταν κατά την τρέχουσα τουριστική σεζόν, βρισκόμαστε μόλις λίγο πριν την 1η Σεπτεμβρίου και βρισκόμαστε απέναντι στον κίνδυνο και πάλι επί της ουσίας να μην μπορούμε να πουλήσουμε τις υπηρεσίες μας. Αυτό στην πράξη σημαίνει απολύσεις, μη διαθεσιμότητα στην αγορά των οχημάτων μας δηλαδή δυσκολία εύρεσης μεταφορικού μέσου για τους επισκέπτες, απώλεια εσόδων για το κράτος, δυσφήμιση της χώρας μας προς τους πελάτες μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δικαίωση Newsauto.gr: Πράσινο φως στην ενοικίαση ηλεκτρικού ΙΧ με οδηγό!
Έρευνα Newsauto: «Χρυσή» η ενοικίαση ΙΧ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!
Μειώθηκε το ελάχιστο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό