Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

​Αυτό το mini ηλεκτρικό λεωφορείο «είδε» ο ΟΣΥ

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

​Αυτό το mini ηλεκτρικό λεωφορείο «είδε» ο ΟΣΥ

Fleet Cars

​Αυτό το mini ηλεκτρικό λεωφορείο «είδε» ο ΟΣΥ

Fleet Cars

Το όχημα της Tecnobus προσφέρει μια μέση αυτονομία της τάξης των 120 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Η Automotive Solutions παρουσίασε στους εκπροσώπους του ΟΣΥ το mini ηλεκτρικό λεωφορείο που προτείνει για το κέντρο της Αθήνας και των λοιπών μεγάλων πόλεων της Ελλάδος.

Με συνολικό μήκος κάτω από 5.5 μέτρα που του προσδίδει τεράστια ευελιξία, χωρητικότητα 30 επιβατών, από τους οποίους 10 καθήμενοι, και 20 όρθιοι, και ηλεκτρικά αναδιπλούμενη ράμπα για ΑΜΕΑ, «αποτελεί την πλέον σύγχρονη λύση για τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς των μεγαλουπόλεων».

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «το ηλεκτρικό λεωφορείο της Tecnobus προσφέρει μια μέση αυτονομία της τάξης των 120 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση, δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας με άλλη που είναι ήδη φορτισμένη ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του, πλήρη εξοπλισμό όπως κλιματισμό και αεροανάρτηση, ενώ είναι το μόνο που παρέχει δοκιμασμένη αξιοπιστία, αφού λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια σε Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Ρώμη, Φλωρεντία, Μπορτώ, Κάννες, Λίβερπουλ και άλλες».

Στην παρουσίαση του ηλεκτρικού λεωφορείου της Tecnobus παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, μέλη της διοίκησης και η τεχνική επιτροπή του ΟΣΥ, που ενημερωθήκαν πλήρως και διεξοδικά για τα πλεονεκτήματα της πρότασης της Automotive Solutions.

Ποια είναι η Automotive Solutions

Advertisement

Η Automotive Solutions αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την Tecnobus Spa, εταιρεία με έδρα στην Ιταλία που ειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση μίνι ηλεκτρικών και υβριδικών λεωφορείων. Από την ίδρυση της η Tecnobus έχει διαθέσει άνω των 400 λεωφορείων σε πολλές πόλεις σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αγγλία.

Τα μίνι λεωφορεία της Tecnobus είναι αναγνωρισμένα για την αξιοπιστία και την απόδοση τους σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες των χωρών που έχουν χρησιμοποιηθεί, ενώ πολλοί δημόσιοι κοινωνικοί λειτουργοί μικρών και μεγάλων πόλεων, εκτιμούν ιδιαίτερα το χαμηλό κόστος λειτουργίας τους ιδιαίτερα σε σχέση με τη μεταφορική τους ικανότητα.

Advertisement

Με τη χρήση μάλιστα ειδικού τύπου συσσωρευτή, η αυτονομία του οχήματος αυξάνεται εντυπωσιακά, ενώ με την γρήγορη αλλαγή του σε διάστημα μόλις 5 λεπτών το όχημα είναι και πάλι έτοιμο για κυκλοφορία.

Η Automotive Solutions έχει πουλήσει ήδη τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για 2 ηλεκτρικά λεωφορεία της Ιταλικής εταιρείας Tecnobus και συγκεκριμένα το μοντέλο Guliver U530 ESP συνολικής χωρητικότητας 30 ατόμων, πλέον του οδηγού, πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτουν όλες τις συγχρονες ανέσεις και φυσικά ράμπα ΑΜΕΑ.

Advertisement

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Tecnobus κατασκευάζονται στην Ιταλία και έχουν τη μοναδική δυνατότητα της αφαιρούμενης μπαταρίας και την αντικατάστασή της με άλλη φορτισμένη, με συνέπεια το λεωφορείο να μην χρειάζεται να ακινητοποιηθεί για να φορτίσει. Στο αμαξοστάσιο αλλάζεται η μπαταρία με μια φορτισμένη και το λεωφορείο συνεχίζει τα δρομολόγια του!

Διαβάστε επίσης:

VW: 1.000 ηλεκτρικά ΙΧ, Carsharing και αυτόνομη οδήγηση στην Αστυπάλαια

Σε τιμή κόστους τα ηλεκτρικά στην Αστυπάλαια – Δείτε πόσο κοστίζουν

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία η επένδυση της VW στην Ελλάδα