Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Yutong τόλμησε! Δίμηνο test-drive στο ηλεκτρικό της λεωφορείο

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Yutong τόλμησε! Δίμηνο test-drive στο ηλεκτρικό της λεωφορείο

Fleet Cars

Η Yutong τόλμησε! Δίμηνο test-drive στο ηλεκτρικό της λεωφορείο

Fleet Cars

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παραχώρησε για 60 ημέρες το όχημά της στην ΟΣΥ για να το λειτουργήσει σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Σε δοκιμαστική τροχιά μπαίνει από την Ο.ΣΥ. Α.Ε., ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο λεωφορείο και, αυτή τη φορά, σε πραγματικές συνθήκες με την μεταφορά επιβατών. Πρόκειται για όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας YUTONG η οποία, ανταποκρινόμενη  στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για πιλοτική δοκιμή οχημάτων αυτού του τύπου, διαθέτει το λεωφορείο για  χρήση στις Οδικές Συγκοινωνίες για διάρκεια δύο μηνών.

Το εν λόγω demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμΕΑ και θα αρχίσει από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου τις πιλοτικές του διαδρομές με την μεταφορά επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η χωρητικότητα του οχήματος σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw, με ροπή 1200Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh και προσδίδει μια μέση αυτονομία περίπου 281 χιλιομέτρων με μόνο μία φόρτιση ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.

Το E12 λειτουργεί στη Γαλλία για πάνω από τρία χρόνια και χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με άλλα 60.000 ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong που κινούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Advertisement

Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.

Advertisement

Το λεωφορείο την Τετάρτη θα εκτελέσει γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και θα ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στο Ρουφ, Σαλαμινίας 18, όπου θα βρίσκεται από τις 08:30 έως τις 09:00. Το δρομολόγιό του έχει ως εξής: 

Έξοδος από Α/Σ Ρουφ προς Ομόνοια (Σταδίου)

Ομόνοια        —>    Κλαυθμώνος

Advertisement

Κλαυθμώνος  —>    Σύνταγμα

Σύνταγμα      —>    Φιλελλήνων

Φιλελλήνων   —>    Συγγρού

Συγγρού        —>    Αγ. Φωτεινή

Αγ. Φωτεινή   —>    Κολυμβητήριο

Κολυμβητήριο —>    Αγ. Βύρωνος

Αγ. Βύρωνος  —>    Σύνταγμα

Σύνταγμα      —>    Ακαδημία

Ακαδημία       —>    Ρεξ

Την ερχόμενη εβδομάδα η ΟΣΥ αναμένεται να παραλάβει για δοκιμή ακόμη ένα ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο δεν είναι κινέζικο αλλά κατασκευάζεται από κάποιον άλλο Ευρωπαίο εταίρο.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποιά αυτοκίνητα αφορά;

«Μπλόκο» των Αρχών σε ΙΧ και φορτηγά με βουλγάρικες πινακίδες!