Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW: Έρχονται τα ηλεκτρικά των 18.000 ευρώ

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Έρχονται τα ηλεκτρικά των 18.000 ευρώ

Mobility

VW: Έρχονται τα ηλεκτρικά των 18.000 ευρώ

Mobility

Η Volkswagen έχει παρουσιάσει ορισμένα πρωτότυπα τα τελευταία χρόνια, βάσει των οποίων εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιες ηλεκτρικές προτάσεις σε «δύσκολες» κατηγορίες, είναι υπό εξέταση.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση πρωτοτύπων από τη VW, δείχνει μια δραστηριοποίηση της εταιρείας προς κατηγορίες που δεν είχε μέχρι τώρα εκπροσώπηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, πραγματοποίησε μια εκδήλωση «Ask Me Anything» (AMA) στο Reddit όπου και υπαινίχθηκε την παρουσίαση ηλεκτρικών pick up και sedan. Εκεί για πρώτη φορά, φάνηκε κάποιο «φως στο τούνελ» αναφορικά με τις προθέσεις των ιθυνόντων της εταιρείας για το μέλλον και τον εμπλουτισμό της γκάμας των ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και του Diess, ήταν η πιθανότητα αναβίωσης ενός ηλεκτρικού Beetle. Ο Diess είπε ότι «το πιο συναισθηματικά φορτισμένο όχημα στην ιστορία της Volkswagen είναι οπωσδήποτε το micro bus», επομένως έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την εστίαση στην παρουσίαση του ID.Buzz που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Βέβαια, παραδέχτηκε και το ότι η πλατφόρμα ΜΕΒ τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσουν πολλά από τα «συναισθητικά φορτισμένα» μοντέλα της ιστορίας της μάρκας. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση του Diess στο ερώτημα αν η VW θα ετοιμάσει κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο για το Ford F-150 Lightning στις ΗΠΑ, καθώς εκεί ο ΔΣ του Ομίλου VW απάντησε πως «είναι μια καλή ιδέα».

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως για την κατηγορία, η VW έχει δείξει κάποια πρωτότυπα κατά καιρούς, όπως ήταν το Atlas Tanoak που έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2018 και ακολούθησε το Tarok στην ίδια διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Για τα ηλεκτρικά μοντέλα, ο Diess επισήμανε πως η εταιρεία δουλεύει πάνω σε «βασικές» προτάσεις που θα κοστολογούνται κάτω από τα 18 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, ο Diess επισήμανε πως ο Όμιλος Volkswagen έχει σε εξέλιξη και ένα ακόμα project που αφορά σε premium ηλεκτρικά sedan, παραπέμποντας ευθέως σε προτάσεις αντίστοιχες εκείνων της Audi. Πέραν της συζήτησης που αφορούσε τα ηλεκτρικά, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι και η διαβεβαίωση δια στόματος Diess (πιο επίσημο, δεν γίνεται) πως οι diesel κινητήρες «σίγουρα δεν θα επιστρέψουν» στις ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα cool παιδί με το νέο Volkswagen Taigo (video)
Το Volkswagen ID.5 μπήκε στη γραμμή παραγωγής
Τι λέει η VW για την έλλειψη ημιαγωγών;

 

Advertisement