Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90 δεν θα καταργήσει το νυν

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90 δεν θα καταργήσει το νυν

Mobility

Το νέο ηλεκτρικό Volvo XC90 δεν θα καταργήσει το νυν

Mobility

Δεν είναι εύκολο για καμία αυτοκινητοβιομηχανία να μεταβεί στη νέα ηλεκτρική εποχή από τη μια στιγμή στην άλλη και όσο η αγορά ορίζει πως υπάρχει χώρος και ζήτηση για τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων, αυτά θα παραμείνουν στο προσκήνιο όπως στην περίπτωση του Volvo XC90.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Volvo XC90 θα συνεχιστεί μετά την άφιξη του ηλεκτρικού διαδόχου και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson ανέφερε πως το XC90 θα παραμείνει και στις δύο γραμμές παραγωγής. Τόσο εκείνη που θα ασχολείται με την ηλεκτρική εκδοχή του που είναι στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, όσο και η δεύτερη στη Σουηδία που παράγει τις υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο Samuelsson αναρωτήθηκε γιατί η εταιρεία θα έπρεπε να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Torslanda, αφού συνεχίζει και υπάρχει ζήτηση για το μοντέλο στις υβριδικές του εκδόσεις. Η Volvo θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα αναβαθμίζοντας το μοντέλο σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση και την εικόνα του.

Η αλήθεια είναι πως για τη Volvo, μια τέτοια εικόνα δεν θα είναι πρωτόγνωρη, μια και αξίζει να θυμίσουμε πως η Σουηδική εταιρεία συνέχισε να παράγει το XC90 πρώτης γενιάς ακόμα και μετά τη διάθεση στην αγορά τη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Το ηλεκτρικό μοντέλο που θα διαδεχτεί το XC90, φημολογείται ότι θα ονομάζεται Embla και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή φέτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο εργοστάσιο μπαταριών της Volvo και της Northvolt
Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volvo
Αυτό είναι το ανανεωμένο Volvo XC40 (+τιμές)

Advertisement