Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ηλεκτρικό Opel Manta όλο και πιο κοντά

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Opel Manta όλο και πιο κοντά

Mobility

Το ηλεκτρικό Opel Manta όλο και πιο κοντά

Mobility

Μετά τις δηλώσεις της Stellantis για ορυμαγδό νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια, η… όρεξη των νοσταλγών έχει ανοίξει για τα καλά όπως φαίνεται με την ψηφιακή απεικόνιση ενός μελλοντικού Opel Manta EV.

Advertisement
Advertisement

Η Opel όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, γίνονται αμιγώς ηλεκτρικές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς η Stellantis θέλει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2028.

Το ψηφιακό σκίτσο του Lars O. Saeltzer, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τη φωτογραφία που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης (του αυθεντικού μοντέλου από το 1965- που είναι ένα Kadett εν προκειμένω). Η απόδοση για τη σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου με τον ηλεκτροκινητήρα, είναι κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε δίθυρο coupe, δηλαδή πάει πιο κοντά στο Manta από την ιστορία της Opel.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία θα προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση κάθε μοντέλου που κατασκευάζει έως το 2024 και προς αυτή την κατεύθυνση η αρχή έχει γίνει με τα Astra plug-in hybrid, Grandland plug-in hybrid, Corsa-e, Mokka-e , μαζί με τις ηλεκτρικές προτάσεις της εταιρείας για ελαφρά επαγγελματικά.

Η Opel έχει πρόσφατα αφήσει να εννοηθεί το μοντέλο με το περσινό concept Manta-e. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Uwe Hochgeschurtz, είχε πει πως θα είναι ένα μοντέλο που θα κουβαλάει πολύ συναίσθημα από το παρελθόν, ενώ θα έχει πολύ καλές επιδόσεις και θα προσφέρει οδηγική απόλαυση. Η αλήθεια είναι πως θα έδειχνε πολύ ωραίο το σχέδιο του Saeltzer αν έφτανε η έκδοση παραγωγής του Manta-e να του μοιάσει- κάτι που δεν είναι και απίθανο να συμβεί.

Advertisement

Η Opel δεν έχει δώσει πολλά στοιχεία για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα γρήγορης φόρτισης με 32 χιλιόμετρα ανά λεπτό. Από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί η Opel στα ηλεκτρικά της μοντέλα και τις εξελιγμένες μπαταρίες, θα πρέπει να περιμένουμε και αυτονομίες που θα κυμαίνοντας από 500 έως 800 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Opel Astra στην Πορτογαλία
Opel Manta GSe ElektroMOD: Ξεχώρισε στο Festival Automobile Internationale
Αμιγώς ηλεκτρική η Stellantis από το 2030

 

Advertisement