Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τί κάνει το ποδήλατο της Hyundai μοναδικό;

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί κάνει το ποδήλατο της Hyundai μοναδικό;

Mobility

Τί κάνει το ποδήλατο της Hyundai μοναδικό;

Mobility

Καλό το Ioniq 5, καλό το ηλεκτρικό Kona, αλλά μέσα στην πόλη κάποιες φορές χρειάζεσαι κάτι πραγματικά ευέλικτο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να είναι το ηλεκτρικό τρίκυκλο ποδήλατο της Hyundai.

Τα ποδήλατα αποτελούν μία κατεξοχήν λύση για τις μεγαλουπόλεις αλλά και για αυτούς που δεν μπορούν ή δε θέλουν να διαθέσουν μεγάλα ποσά για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Δεδομένα δεν εκπέμπουν CO2, ενώ τα τελευταία χρόνια με τον ηλεκτρικό τους χαρακτήρα μπορούν να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς κόπο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai λοιπόν τα έβαλε κάτω και σκέφτηκε δύο πράγματα. Πρώτον ένας ηλικιωμένος ή κάποιος χωρίς καλή ισορροπία δεν είναι σε θέση να οδηγήσει πάνω σε δύο ρόδες, άρα γιατί να μην δημιουργήσει ένα όμορφο τρίκυκλο; Δεύτερον ο πίσω άξονας ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα μειωμένης ευελιξίας μέσα στην πόλη.

Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μεταβάλλει το μήκος του ημιαξονίου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Αν το ποδήλατο αντιληφθεί με τη βοήθεια κάμερας κάποιο στενό δρομάκι, τότε οι πίσω ρόδες θα μαζευτούν μειώνοντας  την απόσταση μεταξύ τους. Αν πάλι αντιληφθεί ότι το ποδήλατο καβαλάει ένας ηλικιωμένος ή κάποιος χωρίς καλή ισορροπία, τότε αυτομάτως θα… φαρδύνει το ποδήλατο, έτσι ώστε να γίνει πιο σταθερό.

Advertisement

Το όμορφο ποδήλατο της κορεατικής εταιρείας προς το παρόν δεν έχει επίσημη ονομασία και δεν έχουν δοθεί περισσότερα στη δημοσιότητα σχετικά με την ισχύ και την αυτονομία του. Eφόσον όμως η ιδέα του e-trike βρει ανταπόκριση, δεν αποκλείεται να το δούμε και στα μέρη μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας!
Με ποδηλατοδρόμους θα επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών CO2!
Απίστευτο: Καταργούν λωρίδα κυκλοφορίας ποδηλάτων