Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ρεύμα για οικιακή χρήση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεύμα για οικιακή χρήση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mobility

Ρεύμα για οικιακή χρήση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Mobility

Αυξάνονται οι κατασκευαστές που στα ηλεκτρικά τους μοντέλα εγκαθιστούν συστήματα για την λειτουργία εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών. Έτσι μετά την Hyundai και την Κia, η GM ανακοινώνει ότι θα υιοθετήσει μία αντίστοιχη λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα της “επιστροφής” του ρεύματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πίσω στο δίκτυο δεν είναι καινούργια, και σίγουρα θα αποτελέσει στάνταρ στοιχείο των μοντέλων που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Ήδη γίνεται πραγματικότητα σε κάποια μοντέλα ευρείας παραγωγής, όπως τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, ενώ και η GM ανακοίνωσε ότι θα περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του νέου Silverado.

Advertisement
Advertisement

To Chevrolet Silverado θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο 2024 και όταν θα γίνει αυτό θα διαθέτει το σύστημα PowerBase το οποίο ουσιαστικά θα προσφέρει παροχή ρεύματος για την λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών ακόμα και για ηλεκτροδότηση του σπιτιού.

Το σύστημα όπως ανακοινώνει η GM θα έχει παροχή ρεύματος στα 10,2 kW και 10 ξεχωριστές παροχές ρεύματος για να συνδεθούν αντίστοιχου αριθμού εξωτερικές ηλεκτρικές συσκευές.

Το σύστημα θα μπορεί να δώσει ρεύμα όχι μόνο πίσω στο σπίτι του ιδιοκτήτη σε κατάσταση ανάγκης αλλά θα μπορεί να φορτίσει και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα V2L όπως ονομάζεται θα αποτελέσει ένα δυνατό εμπορικό εφόδιο για όσες εταιρίες το ενσωματώσουν στα ηλεκτρικά τους μοντέλα, αποτελώντας μία λογική εξέλιξη αλλά και μία πολύ ευπρόσδεκτη δυνατότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο να γίνουν ακόμα πιο ανταποδοτικά στους αγοραστές στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει 673 ίππους
Οι 10+1 λόγοι που κάνουν το Hyundai Ioniq 5 το καλύτερο ηλεκτρικό SUV
Kia EV6: Φόρτιση στο άψε σβήσε…