Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;

Mobility

Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;

Mobility

O ενδιαφερόμενος μπορεί να συστηθεί με το… απόθεμα της Tesla μέσω της επίσημης ελληνικής ιστοσελίδας της. Δείτε πόσο κοστίζει σήμερα…

Advertisement
Advertisement

 

Με τις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων να υπόκεινται σε μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και των ρωγμών στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι καταναλωτές καταφεύγουν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Έντονη δραστηριοποίηση στα αυτοκίνητα… δεύτερου χεριού επιδεικνύουν και οι επίσημοι αντιπρόσωποι μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων τους, δημιουργώντας δίκτυα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις εταιρείας που έχει στο χαρτοφυλάκιό της κάποιες ελαφρώς μεταχειρισμένες προτάσεις είναι και η Tesla.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021, η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (www.tesla.com/el_gr) στην Ελλάδα έχει εμπλουτιστεί με την ενότητα «Οχήματα σε απόθεμα», η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω του «Μenu» στο δεξί πάνω άκρο του site.

Μετά την είσοδο στη συγκεκριμένη ενότητα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το μεταχειρισμένο μοντέλο (Model S, Model 3, Model X). Πρέπει, βέβαια, να διευκρινιστεί πως εκτός από αυτοκίνητα δευτέρου χεριού, το απόθεμα ενδέχεται να αφορά και καινούρια αυτοκίνητα, με μηδέν δηλαδή χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους.

Advertisement

Όποιος επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ενότητα, θα διαπιστώσει πως -προσώρας- δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο μεταχειρισμένο ή καινούριο μοντέλο, το οποίο διατίθεται προς πώληση επί ελληνικού εδάφους.

Από την άλλη, όσοι επιλέξουν την ενότητα «παραγγελία» για το Tesla Model 3 θα αντικρίσουν στο δεξί πάνω μέρος της σελίδας την επιλογή «Για γρήγορη και ανέπαφη παράδοση ,εξερευνήστε το απόθεμα».

Advertisement

Μόλις, όμως, κάνουν κλικ στη συγκεκριμένη ενότητα θα κατευθυνθούν αυτομάτως στο απόθεμα που διατηρεί η… γαλλική Tesla (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), και θα συστηθούν με μια πληθώρα Model 3, με ελάχιστα διανυθέντα χιλιόμετρα –  σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από 50.

Διευκρινίζεται ότι πολλά από αυτά είναι αυτοκίνητα που η μοναδική τους χρήση μέχρι σήμερα έγινε στο πλαίσιο της διεξαγωγής κάποιων test drives.

Advertisement

Υπάρχουν και κάποια –εμφανώς λιγότερα αριθμητικά- Model X και Model S, τα οποία παρουσιάζονται ως ευκαιρίες με τιμή εκκίνησης τα 50.250 και 74.000 ευρώ αντίστοιχα.

Όποιος, ωστόσο, καταφύγει στην αγορά ενός αυτοκινήτου από το απόθεμα της Tesla από το εξωτερικό, ο χρόνος παράδοσης θα ανέλθει σε περίπου τρεις μήνες, όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας στην Ελλάδα.

Στον αντίποδα, η παράδοση ενός Tesla από το «ελληνικό» απόθεμα (προς ώρας δεν υπάρχει κάποιο) θα απαιτούσε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Σημειώστε πως σε ότι αφορά τις τιμές των μεταχειρισμένων Model3 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το newsauto.gr, κρατάνε υψηλά τις τιμές μεταπώλησης, παράλληλα και με την πρόσφατη αύξηση της τιμής του, περίπου στα 2.000€.

Για παράδειγμα ένα Tesla M3 Standard Range Plus, Rear-Whell Drive που πουλήθηκε ως καινούργιο τον Μάρτιο με 46.970€ σήμερα, σήμερα κρατάει σχεδόν στο σύνολό του την τιμή του (45.000€), ανάλογα βέβαια με την κατάσταση του αυτοκινήτου και τα χιλιόμετρα…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Και άλλη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;
Τα Tesla ειδοποιούν για αλλαγή ελαστικών