Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποιος όμιλος τηλεπικοινωνιών αποκτά ηλεκτρικά ΙΧ και ποδήλατα;

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος όμιλος τηλεπικοινωνιών αποκτά ηλεκτρικά ΙΧ και ποδήλατα;

Mobility

Ποιος όμιλος τηλεπικοινωνιών αποκτά ηλεκτρικά ΙΧ και ποδήλατα;

Mobility

Ο όμιλος υλοποιεί πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων από τεχνικούς σε 4 πόλεις της Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτροκίνηση, ανακύκλωση, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και απομακρυσμένη εργασία έχουν βάλει τον ΟΤΕ ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές» της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μάλιστα ο όμιλος ΟΤΕ κατά την παρουσίαση της στρατηγικής που ακολουθεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη ανέλυσε τους πέντε βασικούς άξονες εκ των οποίων ο ένας αφορά στην  «κλιματική ουδετερότητα».

Advertisement
Advertisement

Για τον στόλο οχημάτων του, ο όμιλος ΟΤΕ επενδύει στην ηλεκτροκίνηση. Σταδιακά αντικαθίστανται περισσότερα από 300 εταιρικά οχήματα, με μοντέλα τεχνολογίας Plug-in Hybrid ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε η μίσθωση 33 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Επίσης μέχρι το 2023, θα έχει ολοκληρωθεί, επίσης, η κατασκευή 215 σταθμών φόρτισης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ομίλου.

Παράλληλα ιδιαίτερα πρωτοποριακή είναι και η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων από τεχνικούς, σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Μεσολόγγι, Βόλος, Τρίκαλα, Ρόδος).

Advertisement

Όπως σχολίασαν τα ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής, για να μειώσει ακόμα περισσότερο και να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη λειτουργία του και σε όλη την αλυσίδα αξίας, ο όμιλος ΟΤΕ έχει δεσμευτεί σε 3 φιλόδοξους στόχους που ισχύουν σε επίπεδο Ομίλου Deutsche Telekom:

Μηδενισμό εκπομπών από την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του έως το 2025.

Advertisement

Μηδενισμό εκπομπών CO2 σε όλη την αλυσίδα αξίας έως το 2040.

100% χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κατανάλωση ηλεκτρισμού, κάθε χρόνο από το 2021.

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει σημειώσει σημαντικά αποτελέσματα για τη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος μέσα από μέτρα και δράσεις που έχει υλοποιήσει στα δίκτυα και τα data centers, στα κτίρια και τα καταστήματά του και στον στόλο οχημάτων του.

Advertisement

Όσον αφορά στα δίκτυά του, λειτουργεί με 100% πράσινο ρεύμα, ενώ την τελευταία πενταετία, εφάρμοσε μέτρα που συνέβαλαν στην εξοικονόμηση 150 GWh ηλεκτρισμού, όσο δηλαδή η κατανάλωση ηλεκτρισμού μιας πόλης 120.000 κατοίκων.

Ταυτόχρονα, o Όμιλος ΟΤΕ εκσυγχρονίζει τα data center του, αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους κατά περίπου 8% σε σύγκριση με το 2017. Αυτό οφείλεται κυρίως στη βελτίωση υποδομών, όπως ο κλιματισμός και ο φωτισμός, αλλά και στην ανανέωση του ΙΤ εξοπλισμού.

Όσον αφορά στα κτίρια και τα καταστήματά του, οι ανακαινίσεις και η λειτουργία τους, γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνονται οι ενεργειακές καταναλώσεις και οι εκπομπές CO2.

Ως εταιρεία τεχνολογίας, ο Όμιλος ΟΤΕ παρέχει πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν και τους πελάτες του να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Μεταξύ αυτών, είναι λύσεις Smart Cities (έξυπνη στάθμευση, έξυπνος φωτισμός, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων κλπ), καθώς και ΙοΤ & Cloud λύσεις (digital office, COSMOTE Fleet Tracker, Enterprise Cloud Services κ.α.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος Δήμος αποκτά ποδηλατόδρομο και διάδρομο για πατίνια;
Ποια χώρα επαναφέρει πινακίδες, ασφάλεια και ποινές στα ποδήλατα;
Επικίνδυνα τα απλά ποδήλατα με… ηλεκτροκινητήρες!