Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποιο ηλεκτρικό κάνει όσα χιλιόμετρα «υπόσχεται»; (+video)

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο ηλεκτρικό κάνει όσα χιλιόμετρα «υπόσχεται»; (+video)

Mobility

Ποιο ηλεκτρικό κάνει όσα χιλιόμετρα «υπόσχεται»; (+video)

Mobility

Μια πραγματική δοκιμή αυτονομίας στον αυτοκινητόδρομο, δείχνει ποιο ηλεκτρικό από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, «λέει την αλήθεια» σε ότι έχει να κάνει με τα νούμερα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής του για την αυτονομία του.

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση στην εποχή του εξηλεκτρισμού, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά ακόμα, το άγχος ης αυτονομίας είναι ένας παράγοντας που παίζει αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή.

Εύλογα, η αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή κάποιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και οι απαντήσεις που δίνει το παρακάτω video, είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα. Το Carwow αποφάσισε να πάρει κάποια από τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην αγορά και αφού τα φορτίσει στο 100% να τα οδηγήσει σε κανονικές συνθήκες μέχρι να «μείνουν» από ρεύμα. Στη δοκιμή συμμετείχαν τα Ford Mustang Mach E, Audi Q4 e-tron, BMW iX3, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 και Skoda Enyaq iV.

Advertisement
Advertisement

Η δοκιμή περιελάμβανε ως επί το πλείστον αυτοκινητόδρομο και το πρώτο από την παρέα που «έμεινε», ήταν το Ford Mustang Mach-E που έχει και τη μικρότερη μπαταρία, σημειώνοντας 365 χιλιόμετρα (δηλαδή το 83% της προσδοκώμενης με βάση τα στοιχεία του κατασκευαστή). Στα 374 χιλιόμετρα ακολούθησε το Audi Q4 e-tron (78%), ενώ το Ioniq 5 έφτασε στα 379 χλμ. (83%). Κοντά στα εργοστασιακά στοιχεία ήταν το BMW iX3, με 411 χλμ. (91%) ενώ 422 χιλιόμετρα κάλυψε το Enyaq iV. Πιο μακριά από όλα όμως, έφτασε το Kia EV6 που κάλυψε απόσταση 437 χιλιομέτρων- έχοντας την ίδια απόδοση (91%) με τη BMW σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση των εργοστασιακών δεδομένων αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλι Dakar 2022 3η ημέρα: Ο Al-Attiyah κερδίζει εύκολα, καταστροφή για την Audi (+video)
Δείτε πόσο πολύ άλλαξαν τα λάστιχα στην F1 με τα χρόνια (+video)
Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES

Advertisement

 

 

Advertisement